Wiener Schnitzel - Wieninleike orginal resepti

10.04.2019

Wieninleike eli Wiener Schnitzel on suosittu leike alkuperäisen ohjeen mukaan vasikanlihasta.

Suomessa on tapana että klassikko valmistetaan porsaanlihasta. Sille ei tehdä tuplaleivitystä tai uppopaisteta. Niitä ei edes paisteta pannulla vaan uunissa.

Älkää nyt ihmiset menkö halpaan. Muutama vuosi sitten eräässä ABC liikenneasemalla myytiin ihmisille jauhelihapihvejä leivitettynä, Wieninleikkeenä.

Alkuperäinen Wieninleike valmistetaan vasikanlihasta. Pihvi nuijitaan todella ohueksi  ja leivitetään. Leivittämiseen eli paneeraamiseen käytetään korppujauhoja, vehnäjauhoja, kananmunia, vettä sekä suolaa ja pippuria.

Käytännössä pihvit lopuksi kypsennetään uppopaistamalla rasvassa. Toisaalta sen paistamisen voi tehdä myös kuumalla pannulla, runsaassa öljy-voi seoksessa.

Wienerleike tuplapaneeraus

  • Vasikan sisäpaistia (porsaan ulkofilettä)
  • Kananmuna 2 kpl
  • Korppujauhoja 1 - 2 dl
  • Vehnäjauhoja 3 rkl
  • Suolaa 1 tl
  • Valkopippuria
  • Öljyä friteeraukseen tai paistamiseen
  • Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ja nuiji ohueksi pihviksi.
  • Mausta molemmin puolin suolalla ja valkopippurilla.
  • Mittaa lautaselle korppujauho.
  • Laita toiselle lautaselle korppujauhot.
  • Seuraavaksi kolmannelle lautaselle kananmunat rikottuna ja sekoitettuna.
  • Leivitä molemmin puolin.
  • Kastele kanamunan kanssa kummaltakin puolelta.
  • Leivitä korppujauholla.
  • Toista edellä mainitut vaiheet, jolloin saadaan tuplaleivitys eli paneeraus.
  • Lisää tarvittaessa vehnä- tai korppujauhoja.
  • Paista pannulla öljyssä, keskilämmöllä noin 3-4 minuuttia puoli.
  • Mikäli haluat valmistaa wienerleikkeen/wieninleikkeen kunnolla valmista ne friteeraamalla, uppopaistamalla öljyssä.
  • Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja kypsennä noin 4-5 minuuttia.
  • Nosta pihvit talouspaperin päälle.