Wiener Schnitzel - Wieninleike orginal resepti

10.04.2019

Wieninleike eli Wiener Schnitzel on myös useassa suomalaisessa ravintolassa listoilla.

Jos vielä kun luetaan alacarte- tai lounasruokalistoja tarkasti niin et voi olla "törmäämättä" ruokaan - Wieninleike, perunamuusia, sitruunaa ja runsas salaattipöytä. Jälkiruoka sisältyy hintaan sekä kahvia "santsikuppi" ilmainen.

Mutta, mutta... Suomessa on tapana että klassikko valmistetaan porsaanlihasta. Sille ei tehdä tuplaleivitystä tai uppopaisteta. Niitä ei edes paisteta pannulla vaan uunissa.

Älkää nyt ihmiset menkö halpaan. Muutama vuosi sitten eräässä ABC liikenneasemalla myytiin ihmisille jauhelihapihvejä leivitettynä, Wieninleikkeenä.

Alkuperäinen Wieninleike valmistetaan vasikanlihasta. Se nuijitaan todella ohueksi pihviksi ja leivitetään. Leivittämiseen eli paneeraamiseen käytetään korppujauhoja, vehnäjauhoja, kananmunia, vettä sekä suolaa ja pippuria. Käytännössä pihvit lopuksi kypsennetään uppopaistamalla rasvassa. Toisaalta sen paistamisen voi tehdä myös kuumalla pannulla, runsaassa öljy-voi seoksessa.