Viismauste - marinadi porsaanlihalle

06.01.2019

Porsaanlihalle sopii aivan jäätävän hyvin viismausteen ja hunajan sekoitus. Marinadi joka käytetään loppuun saakka hyödyksi.

Porsaan kassler, kyljykset ja ehdottomasti ribsit nousevat aivan uudelle tasolle tämän kanssa.

Kaunis, ihanan tahmainen marinadi ja karamellisointi porsaanlihalle. Viismaustetta ja hunajaa...
Kaunis, ihanan tahmainen marinadi ja karamellisointi porsaanlihalle. Viismaustetta ja hunajaa...

Olen useita ja useita erilaisia marinadisekoituksia elämäni aikana valmistanut sekä maistanut. Kyllä, tässä on yksi parhaista. Marinadi hakee makumaailmaa Itä-Aasiasta.

Juttuna on viismauste ja hunaja. Lisäksi soijaa, hoisinkastiketta, siirappia. Lopuksi valmistetaan vielä ihanan tahmea karamellisointi marinadista. Ai että - tätä on helppo syödä.

Olen hieman "tuunaillut" Char Siew reseptiä. Se on kiinalainen porsasruoka.

Viismauste - marinadi porsaalle

  • Hunaja 6 rkl
  • Siirappia 2 rkl
  • Hoisin-kastiketta 1 dl
  • Soijaa 3 rkl
  • Viismaustetta 2 tl > kts ohje
  • Rypsiöljyä 2 rkl
  • Hunajaa lopuksi 3 rkl karamellisointiin
  1. Valmista viismauste.
  2. Sekoita kaikki muut marinadin ainekset kulhossa, paitsi lopussa mainittu hunaja.
  3. Sekoita kaikki kunnolla.
  4. Lisää lihat sekaan joko kulhoon tai pussiin.
  5. Anna marinoitua mahdollisimman pitkään, mielellään yön yli.
  6. Paistamisen aikana voitele välillä marinadia pintaan.
  7. Valuta lihasta ylimääräinen marinadi pois kattilaan.
  8. Kaada myös loput marinadin ainekset sekaan.
  9. Lisää hunaja ja keitä liuos siirappimaiseksi.
  10. Lopuksi voitele liha kauttaaltaan ja paista että lihaan tulee kaunis ja tahmainen pinta.