Vihreä Pesto on monikäyttöinen tahna

26.02.2019

Pesto on italiasta lähtöisin maustetahna. Pesto valmistuu helposti tuoreesta basilikasta, pinjansiemenistä, valkosipulista, öljystä ja pecorino- tai parmesanjuustosta.

  • Pestolla voit maustaa pastan. Pestopasta on erittäin helppo ja hyvä pastaruoka. Keität pastan ja vihreä pesto sekaan. Aika hyvä ja helppo.
  • Kokeile pestoa kasviskeittoon. Lusikallinen, kaksi kasviskeiton päälle antaa väriä ja makua.
  • Uunijurekset, uunikasvikset tai lohkoperunat ja pesto. Sekoita öljyä ja pestoa pilkottuihin kasviksiin tai juureksiin. Anna marinoitua hetki ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ihan uutta "twistiä" uunikasviksiin.
  • Pesto on erinomaista tuoreen leivän kanssa. Kokeile pataleipää tai tuoretta rapeaa patonkia. Maalaisleipää, ciapattaa tai mitä tahansa. Kiva maku ja vielä lisäksi pesto on terveellinen levite leivän päälle.
  • Pestolla marinoitu liha. Erityisesti lampaan- tai karitsanliha sopii peston kanssa. Kunnollinen porsaankyljys ja pesto on jännä yhdistelmä. Grillaa kyljys ja levitä pestoa päälle.
  • Perunamuusi ja pesto. Antaa väriä ja makua sekä hyvää vaihtelua siihen normaaliin perunamuusiin.

Pestosta on useita erilaisia reseptejä. Hieman ainoastaan raaka-aineiden määrä vaihtelee, mikä tekee pestosta aina ainutlaatuisen. Kokeile Siken pestoa esimerkiksi.