Veriappelsiini - appelsiinisiirappi

18.01.2019

Siirappi veriappelsiinista tai ihan vain appelsiinista tuo ruokaan kivaa vaihtelua. Appelsiinista keitetty siirappi sopii erinomaisesti vaikka mausteisen broilerin kanssa. Kannattaa kokeilla myös porsaanlihalle. Miltä kuulostaisi ohut kerros paahtoleivän päällä. Hyvältä ja makealta.

Appelsiinisiirappi tai veriappelsiinisiirappi sopii hienosti mausteisen lihan kanssa.
Appelsiinisiirappi tai veriappelsiinisiirappi sopii hienosti mausteisen lihan kanssa.

Appelsiinisiirappi sopii erittäin hyvin myös erilaisiin jälkiruokiin. Lämmintä siirappia "lorottaen" vaikka suklaakakun tai vaniljajäätelön päälle.

Appelsiinisiirappi on todella helppo valmistaa. Mehu keitetään kasaan sokerin kanssa. Mukaan kannattaa laittaa lopuksi pieniä lohkoja appelsiinista. Se tuo mukavasti happamuutta  hieman makealle.

Appelsiinisiirappi - veriappelsiinisiirappi

  • Appelsiinin mehua n. 2 dl
  • Sokeria n. 1 dl, hieman yli
  1. Keitä kattilassa, samalla sekoittaen siirappi ja appelsiininmehu kasaan.
  2. Hauduta noin 3 - 5 minuuttia.
  3. Siirrä kattila sivuun ja lisää pieneksi pilkotut appelsiininlohkot, mikäli haluat.