Uunifetapastasta risotoksi

15.02.2019

Kaikkien helppojen ja hyvien pastaruokien uusi suosikki, Uunifetapasta jatkaa porskutteluaan. Kansa tykkää kuten yleensäkin helpoista, yksinkertaisista ja vielä hemmetin hyvästä aterioista. Liemessä-ruokablogin Jenni valmisti ja ig:n feediin laittoi ateriasta kuvan. Siitä se sitten lähti.

Kirjoitin jo aiemmin samasta uunifetapasta-ilmiöstä.

Mikä on uunifetarisotto? Se on helppoakin helpompi ruoka. Valmistin aivan "onepot" fiiliksellä eli kaikki samaan kulhoon.

Onnistuin. Edullinen ruoka ja helposti.

Uunifetapastan ja uunifetarisoton -riisin ero

Yksi pieni ero uunifetapastaan on - käytetään risottoriisiä pastan sijaan. Lisäksi ruoka valmistuu "tyyliin" kaikki kerralla. Muutaman kerran kannattaa sekoittaa hieman paistamisen aikana.

Risotto oikeasti keitetään ja se saa jäädä hieman puuromaiseksi. Olin rohkea ja nimesin tämän uunifetarisotoksi vaikka uunissa valmistin.

Jätin kuitenkin hieman pelivaraa mikäli joku nyt kuitenkin haluaisi sanoa että ei se ole risotto - näin ollen nimesin sen myös uunifetariisiksi. Tämä oli selkeä vastuuvapauslauseke.

Uunifeta ja risottoriisi samanaikaisesti kypsyy uunissa noin 30 minuutin aikana hieman valuvan puuromaiseksi koostumukseltaan. Aivan kuin siinä kattilassa keitetyssä risotossa. Vielä kun lopuksi viimeistellään kermalla niin todellakin kyllä.

Mikäli haluat valmistaa risoton kattilan kautta, onnistut tämän risotto-ohjeen kanssa varmasti. Katso Jonnet ei muista - sieltä löytyy. Lopuksi lisäät sekaan paahdetun uunifetan kuten uunifetapastaankin sen sekoittaisit.

Uunifetarisotto

Katso raaka-aineet Liemessä-ruokablogista. Käytä pastan sijaan risottoriisiä.

Lisäksi tarvitset:

 • Risottoriisiä ( Carnaroli, Vialone, Arborio tai Scotti ) 2 dl
 • Vettä n. 6 dl
 • Kasvisliemikuutio
 • Kermaa 1 - 2 dl

Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.

 1. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
 2. Lisää uunivuokaan reunoille tasaisesti risottoriisit, murustele kasvisliemikuutio ja kaada aluksi vettä noin 0.5 litraa.
 3. Pienennä uunin lämpöä 175 asteeseen ja paista noin 10 minuuttia.
 4. Riko feta, chili ja tomaatit ja sekoita riisin sekaan.
 5. Lisää vettä noin 1 dl.
 6. Paista vielä 10 minuuttia.
 7. Sekoita kaikki keskenään ja lorauta kermaa niin että koostumus tulee valuvan puuromaiseksi.
 8. Koristele annos esim. basilikan lehdillä.