Upea Pariisi - matkavinkkejä Pariisiin

25.05.2019

Matkavinkit Pariisiin lyhyesti, kuitenkin kohtalaisen kattavasti. Pariisin kohteet mitkä kannattaa nähdä. Kuinka kannattaa liikkua Pariisissa tai missä kannattaa syödä. Mikä on hyvä hotelli tai kuinka Pariisin metro toimii. Pienet vinkit Pariisiin.

Eiffelin torni näkyy melkein kaikkialle kaupungissa.
Eiffelin torni näkyy melkein kaikkialle kaupungissa.

Tuhlataanko Pariisissa seuraavan lomamatkan budjetti. Löydä rennoimmat kaupunginosat missä paikalliset viihtyvät.

Jätä ennakkoluulot kaupungin ihmisistä ja "prameudesta" pois ja matkusta Pariisiin avoimin mielin. Anna Pariisin elämän viedä.

Matkustimme Pariisiin huhtikuussa 2019

Pariisiin ehtii tutustua 3 - 5 päivässä melko kattavasti. Näe paljon, samalla rennosti nauttien kaupungista. Askelia ja liikuntaa tuli riittävästi - myös kokemuksia ja Pariisin nähtävyyksiä.

Pariisi on matkustajalle on sopivan kokoinen suurkaupunki. Pariisi ei ole kallis matkakohde.

Viimeinen kuulutus - Paris Charles de Gaulle määränpää.
Viimeinen kuulutus - Paris Charles de Gaulle määränpää.

Matkavaraus Pariisiin - lennot, hotellit

Pariisin matkaan huomioi matkustusajankohta. Keväällä, huhtikuussa ilma ei ole liian kuuma, puistot näyttävät kauniin vehreiltä. Kirsikkapuut kukkivat ja ihmiset hengailevat puistoissa.

Kesällä kaupunkiin tulee matkailijoita runsaasti, joten hotellien sekä lentolippujen hinnat ovat myös kalliimpia. Mikäli pystyt muuttamaan matkapäiviä pois "pitkästä viikonlopusta", säästät paljon rahaa eli viikolla edullisemmin.

Varaa lennot ja hotellit ajoissa.

Kun matkustimme Ranskaan ns. pitkäksi viikonlopuksi oli Pariisissa muutama pienehkö tapahtuma. Pariisin Maraton, keltaliivien mielenosoitukset sekä jonkin sortin "huippukokous" Ranskan Presidentin luona. Lisäksi viime hetkillä Notre Damen tulipalo.

Käytännössä olivat hotellihinnat x 2 ellei kolminkertaiset keskustan alueella. Edullisimmat hotellit olivat jo varattu aikaa sitten. Se siitä budjetista, vatuiks män.

Varasimme lennot täältä. Edullisin suora yhteys oli Finnairilla. Lentolippujen hinnaksi saimme meno-paluun kahdelta henkilöltä yhteensä n. 340 € ilman ruumaan meneviä matkatavaroita. Aamulennon ajankohta puolsi valintaa. Jäi melkein yksi kokonainen matkapäivä käyttöön.

Kunnolla pakattuna lentolaukkuun mahtuu ihmeen paljon tavaraa mukaan. Ei tarvitse jonottaa lentokentillä matkalaukkujen kanssa kuin ainoastaan turvatarkastukseen. Kunnollisen vedettävän lentolaukun kanssa pärjää todella hyvin.

"Old School Citroen".
"Old School Citroen".

Lentokentältä Pariisin keskustaan - hotelliin

Finnair lentää Charles de Gaullen lentoasemalle. Nopein ja edullisin tapa matkustaa Charles de Gaullen lentoasemalta Pariisin keskustaan on juna.

RER B -paikallisjuna kulkee Gare du Nordin ja Châtelet - Les Halles -metroasemien kautta keskustan läpi. Molemmilla asemilla on monen eri metrolinjan pysähdyspaikkoja. Jos hotelli sijaitsee metroasemien lähistöllä on helppo kävellä perille samalla tutustuen ympäristöön.

Junat lentoasemalta keskustaan liikkuu noin 15 - 20 minuutin välein. Matka-aika noin 0.5 tuntia. Paris by train.

Linja-autolla - RoissyBus kulkee 15-20 minuutin välein aikaisesta aamusta, myöhään yöhön Pariisin oopperatalon (Opera) viereen. Linja-auto on kalliimpi kuin juna. Matka kestää yli tunnin vähintään ja ruuhka-aikaan vieläkin kauemmin. Osta lippu tästä.

Taksilla keskustaan kestää ajallisesti melkein saman kuin junalla, riippuen ruuhkista. Matka maksaa noin 60 - 80 €. Uber ajaa myös Pariisissa.

Pariisin metrolla on helppo liikkua.
Pariisin metrolla on helppo liikkua.

Kävellen ja metrolla Pariisissa

Pariisiin kannattaa tutustua kävellen sekä metrolla pidemmät siirtymät. Askelia tulee mutta nähtävääkin on runsaasti. Vettä pulloon mukaan ja anna jalkojen liikkua. Pariisi on yllättävän "kompakti" kaupunki.

Lomalla ei koskaan saa olla kiire joten "chillaillen" eteenpäin. Pariisissa on runsaasti puistoja missä voi hetken hengähtää.

Pariisin metroa kannattaa käyttää myös liikkumiseen, pidemmillä siirtymillä. Pariisin metro, Paris Métropolitain lyh. Paris Métro on yksi maailman suurimpia ja tunnetuimpia julkisia liikenneverkostoja. Pariisin metroa on helppo käyttää ja metrokartta on selkeä. Lataa metrokartta alta.

Metroasemat ovat erityisesti keskustassa todella suuria, joten älä ylläty välimatkoista maan alla. Katso määränpäästä seuraavana oleva pienempi asema, mikäli mahdollista. Vältyt ruuhkilta. Lataa metrokartta.

Metrolippujen hinnat alkaen kertamaksu 1.90 €. Harkitse useamman päivän lippua mihin  kuuluu myös junamatkat lentokentälle. Lipuntarkastajia on satunnaisesti liikkeellä.

Varo metrossa etenkin ruuhka-aikaan taskuvarkaita. Niitä on asemilla, metroissa sisällä kuten muissakin ruuhkaisissa kohteissa. Ei niistä turhaan varoitella.

Hotellit ja majoitus Pariisissa

Pariisista löytyy jokaisen matkabudjettiin sopiva hotelli tai majoitus. Pariisissa järjetön määrä vierailijoita vuodessa eri matkabudjetin kanssa liikkuvia.

Hotelliyön hintaan vaikuttaa tietenkin hotellin sijainti. Aivan keskustassa sekä tärkeimpien nhtävyyksien lähellä hinnat ovat hieman korkeammat.

Pariisin metro on nopea ja liikkuminen on helppoa, joten tutustu ns. laitakaupungilla sijaitseviin hotelli - ja majoitusvaihtoehtoihin. Voit säästää paljon rahaa majoitushinnasta joustamalla hieman sijainnista.

Yövyimme koko matkan ajan Hotel Le Pavillon des Lettres hotellissa. Ei aivan edullisimmasta kategoriasta mutta sattuneista syistä valitsimme tämän. Pariisissa sattui olemaan muitakin yöpaikkaa tarvitsevia turisteja.

Hotellimme - Hotel Le Pavillon des Lettres. Katso tuo ylimmäinen ranskalainen parveke. Huoneesta pääsi kolmeen suuntaan.
Hotellimme - Hotel Le Pavillon des Lettres. Katso tuo ylimmäinen ranskalainen parveke. Huoneesta pääsi kolmeen suuntaan.

Hotelli Le Pavillon des Lettres, Pariisi

Sijainti oli ihan ok. Champs Elysée 500 metriä, Place de la Concorde - aukio 800 metriä, Madeleine kirkko 600 metriä ja lähin metroasema Miromesnil 200 metriä.

Hotellia vastapäätä on Ranskan sisäministeriön kohtalaisen iso rakennus sekä yhden korttelin päässä Ranskan Presidentin virka-asunto johon matkaa noin 300 metriä. Ymmärrätte varmasti että kohtalaisen turvallisia hotelliöitä oli. Jatkuvasti oli poliiseja kaikkine varusteineen 24/H hotellin ympärillä ja läheisyydessä.

Le Pavillon des Lettresin aamupala oli erittäin korkealaatuinen ja sisustus upea.
Le Pavillon des Lettresin aamupala oli erittäin korkealaatuinen ja sisustus upea.

Le Pavillon des Lettres kuuluu Small Luxury Hotels of the World brändin alle. Hotellin sisustus on saanut vaikutteensa ranskalaisesta ja kansainvälisestä kirjallisuudesta. Le Pavillon des Lettres -hotellin kaikkiin huoneisiin pääsee hissillä. Huoneet ovat ilmastoidut ja äänieristetyt. Ilmainen Wi-Fi.

Lue lisää - Hotellin kotisivut

Aamupala oli todella hyvä. Kaikki aamupalapöydässä tarjottavista tuotteista oli tuoreista raaka-aineista ja runsaasti. Iltaisin teehuoneeseen katetaan maksuton tapaspöytä kello 17 - 20 välille. Alkoholijuomista laskutetaan erikseen.

Le Pavillon des Lettres hotellihuoneet olivat siistit ja tyylikkäät, ranskalaisella parvekkeella.
Le Pavillon des Lettres hotellihuoneet olivat siistit ja tyylikkäät, ranskalaisella parvekkeella.

Hotellin aulabaarissa on itsepalvelu. Voit tehdä omat kaadot ja drinkit, merkitse lapulle mitä nautit, maksa "respaan" tai lisää huoneen piikkiin. Muista että kaikella on hintansa.

Huoneissa oli ranskalainen parveke joka meillä kattoi koko kulmahuoneen. Sieltä oli kiva seurailla kaupungin ihmisten kiirettä ja ranskalaista elämää.

Kaikkiaan aivan loistava hotelli. Tyylikäs, rauhallinen sekä turvallinen hotelli Pariisissa.

Pystyn suosittelemaan.