Toscakakku - lähellä täydellisyyttä

20.01.2019

Toscakakkureseptejä on kohtuullisen paljon olemassa. Ihanan makea pinta ja onnistuessaan myös todella kaunis, ainakin väriltään.

Kakkupohjaan kannattaa myös panostaa. Miltä maistuisi kakkupohja mistä voit maistaa hieman appelsiinin raikasta makua. Hyvältä tietenkin.

Toscakakku on kahvipöydän varma valinta. Ihana, raikas pohja ja täydellinen kuorrute.
Toscakakku on kahvipöydän varma valinta. Ihana, raikas pohja ja täydellinen kuorrute.

Tämä toscakakkuresepti on helppo ja erittäin maukas.

Pohja:

  • kananmunia 3 kpl
  • sokeria 3 dl
  • vehnäjauhoja 3 dl
  • leivinjauhetta 2 tl
  • appelsiinin mehua 1:stä appelsiinista
  • sulatettua voita 100 g

Kuorrutus:

  • mantelilastuja 140 g
  • sokeria 140 g
  • voita 140 g
  • kermaa 1.5 dl
  • siirappia 1 rkl

  1. Vaahdota sokeri ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  3. Lisää ne pikkuhiljaa muna-sokeriseokseen.
  4. Lisää voi ja yhden appelsiinin mehu varovasti sekoittaen.
  5. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
  6. Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Peitä foliolla, jos kakun pinta alkaa saada väriä uunissa.
  7. Kokeile tikulla että kypsyys on sopiva. saa jäädä taikinaa hieman tikkuun.
  8. Vuoraa foliolla, odottamaan kuorrutusta.
  9. Laita kattilaan kaikki kuorrutteen raaka-aineet.
  10. Lämmitä varovasti ja anna hiljalleen kiehua, koko ajan sekoittaen kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin.
  11. Muista sekoittaa jatkuvasti!
  12. Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle.
  13. Laita 225-asteiseen uuniin noin 5 minuutin ajaksi, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  14. Anna kakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.