Täyteläinen, kermainen lohikeitto

26.06.2019

Lohikeitossa pitää olla makua, rakennetta sekä tietysti riittävästi lohta. Mielestäni myös kerma ja kulutusmaito kuuluvat kalakeittoon, koska saat täyteläisyyttä annokseen.

Oletko kokeillut tuoretta fenkolia sekä fenkolinsiemeniä kalakeittoon. Kannattaa kokeilla.

Kermaiseen lohikeittoon laitetaan tietysti myös suolaa, maustepippuria ja laakerinlehtiä.

Perunoita ja porkkanoita pitää olla runsaasti. Vaikka keitosta puhutaan, niin ruokaisuutta pitää myös olla. Liemi seuraa siinä sivussa, lusikoidessa.

Kermainen lohikeitto on helppo valmistaa

  • Kirjolohta n. 600 - 800 g
  • Sipuli 1 keksikokoinen
  • Purjoa n. 10 cm pala
  • Porkkanoita n 5 kpl
  • Fenkoli 1 kpl
  • Perunoita n. 1 kg
  • Voita kuullottamiseen 2 rkl
  • Maustepippuria 5 kpl
  • Laakerinlehtiä 2 kpl
  • Fenkolinsiemeniä 1 tl
  • Suolaa 1 tl - maun mukaan
  • Kalalientä 0.5 dl ( 1 kalaliemikuutio ja 0.5 dl vettä )
  • Kulutusmaitoa 0.8 dl
  • Kuohukermaa 2 dl
  • Tilliä 1 puntti
  • Laita kattilaan kalaliemikuutio sekä vesi.
  • Kiehauta.
  • Pilko fenkoli, porkkanat, purjo sekä sipuli.
  • Kuullota pannulla voin kanssa noin 10 minuuttia.
  • Kuori ja lohko perunat.
  • Kaada kaikki kattilaan kalaliemeen ja lisää mausteet.
  • Anna kiehua pienellä lämmöllä poreillen noin 10 minuuttia.
  • Leikkaa ruodoton lohi kohtalaisen isoiksi lohkoiksi sekaan.
  • Kiehauta.
  • Lisää kerma ja silputtu tilli sekaan.
  • Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  • Viimeistele voi nokareella ja tillisilpulla.
  • Kylmää maitoa ja kunnollista ruisleipää kaveriksi.