Syökää silakkaa - paahdetut silakat ja curryperunat

09.02.2019

Syökää myös ihan mitä tahansa kalaa. Kiireisen arjen todellinen pelastaja on silakka. Silakat on edullista ja yleensä saat valmiita kauniita fileitä kalatiskiltä.

Silakka on helppo valmistaa uunissa paahtamalla. Paahdetun silakan ystävä on helpot curryperunat. Vielä lopuksi kurkkumajoneesia niin suomalainen fish&ships annos on valmis.

Tämä annos tulee maksamaan ainoastaan jotakuinkin 2 €/annos. Valmistamiseen menee kaikkiaan aktiivisesti ja passiivisesti yhteensä noin 35 minuuttia.

Pieni vinkki perunoiden valmistamiseen - käytä kulhoa maustamisen aikana. Reilusti pyörittele perunoita mausteissa. Näin kaikki perunat maustuvat tasaisesti kaikkialta.

Tämäkin resepti ja idea on uudesta keittokirjasta - parhaat kalareseptit. Kirja on Peggyn pienen punaisen keittiön, Peggy Thomaksen upea teos.

Paahdetut silakat ja curryperunat

  • Silakkafileitä reilusti plus 600 g
  • Perunoita 1 kg
  • Oliiviöljyä 2 - 3 rkl
  • Currya 1 tl
  • Timjamia (tuoretta) muutama rkl
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  1. Pese perunat kunnolla ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Laita kulhoon lohkotut perunat, silputttu timjami, oliiviöljy sekä curry.
  3. Sekoita reilusti mausteet perunoihin.
  4. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja kaada perunat pellille.
  5. Ripottele suolaa ja mustapippuria hieman pinnalle.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Kääntele perunoita ja paista 10 minuuttia.
  7. Levitä silakkafileet leikkuulaudalle tai lautaselle.
  8. Kuivaa talouspaperilla hieman.
  9. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valkopippurikin sopii hienosti.
  10. Nosta silakkafileet perunoiden päälle ja paahda vielä noin 10 - 15 minuuttia kunnes silakoissa on hieman väriä.
  11. Tarjoile kurkkumajoneesin kanssa.