Suolainen piirakkaresepti - ilmakuivattua kinkkua ja pestoa

20.03.2019

Siinähän oli jo hienoja raaka-aineita muutama suolaiseen piirakkaan. Älähän nyt - kun laitetaan vielä paprikaa, kesäkurpitsaa, pinjansiemeniä sekä kunnollista buffalo mozzarellaa niin kyllä. Tämä piirakka on hyvä valinta. Jotenkin maukumaailma on huikea.

On myös helppo valmistaa suolaiseksi piirakaksi kun käytät pakastealtaasta löydettyä valmista piirakkapohjaa.

Suolainen piirakkaresepti - ilmakuivattua kinkkua ja pestokastiketta

  • Piirakkapohja (pakaste) 1 kpl
  • Punainen paprika
  • Keltainen paprika
  • Kesäkurpitsaa
  • Punasipulia
  • Prosciuttoa - ilmakuivattua kinkkua
  • Pinjansiemeniä
  • Pestoa
  • Mozzarella 1 pallo (buffalo)
  1. Sulata piirakkapohja.
  2. Paahda pinjansiemeniin väri kuumalla pannulla, kullankeltaiseksi.
  3. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.
  4. Siivuta myös kesäkurpitsaa ja pilko paprikat.
  5. Laita uuninkestävään matalaan vuokaan taikina painelle kauttaaltaan. Voit myös leivinpaperin päälle muotoilla pohjan. Tee taikinaa pienet reunat.
  6. Esipaista pohjaa noin 15 minuuttia 200 asteessa.
  7. Levitä pestoa kohtalaisen paljon pohjaan.
  8. Asettele ilmakuivattuja kinkkuja sinne-tänne peston päälle.
  9. Lisää siivutettua kesäkurpitsaa, punasipulia ja paprikaa pinnalle.
  10. Leikkaa mozzarellasta siivuja ja aseta päälimmäiseksi.
  11. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  12. os haluat "hifistellä" lorauta varovasti tummaa balsamicoa pinnalle.