Siika grillissä

17.07.2019

Grillattu Siika on mahtavaa ruokaa. Siika on helppo valmistaa grillissä. Kannattaa käyttää foliovuokaa koska rasva ja nahka helposti jää kiinni kuumaan parilaan. Toinen hyvä vaihtoehto on käyttää halsteria näin on myös kääntäminen helpompaa.

Siika ei tarvitse paljoa mausteita, käytännössä suolaaminen riittää. Kaupasta saa siikaa kohtalaisen edullisesti jo valmiiksi puhdistettuna. Siika saa makua tässä sitruunasta, kevätsipulista, suolasta ja nokareesta voita.

Siika grillissä

  1. Siikaa puhdistettuna
  2. Sitruuna 1 kpl
  3. Kevätsipulia
  4. Suolaa
  5. Voita
  • Tee nahkaan molempiin kylkiin viillot.
  • Suolaa varovasti sisältä sekä kylkiviiltoihin.
  • Laita voita kohtalaisesti kalan sisään sekä viiltoihin.
  • Leikkaa sitruunasta ohuita siivuja ja laita kalan sisään.
  • Pillko kevätsipulia pieneksi ja laita sitruunan ja voin kanssa kalaan.
  • Nosta kaikki foliovuokaan tai aseta halsteriin.
  • Grillaa kuumassa grillissä noin 10 - 15 minuuttia välillä kääntäen.
  • Anna vielä hetki olla sivutulella.
  • VINK! Halsterin puuttuessa auttaa foliovuoka hienosti kääntämistä. Varaa kaksi vuokaa minkä toisen laitat ns. kanneksi.