Se hyvä bliniresepti

29.01.2019

Blinit voidaan syödä alkuruokana tai pääruokana. Jälkiruokana blinit sopii hienosti myös kun ne lisukkeet ovat makeampaa laatua. Jälkiruokablinien kanssa kannattaa kokeilla hunajaa sekä kermavaahtoa - taivaallista.

Yleensä blinien kanssa tarjoillaan smetanaa, mätiä sekä pilkottua punasipulia. Tilliä koristeeksi ja annos on valmis.

Tattarijauhoista valmistetut blinit ovat lähinnä sitä alkuperäistä blinien reseptiikkaa.

Gluteenittoman vaihtoehdon saat siis tattarijauhoista. Muuten - vehnäjauhoista onnistuu blinit myös vallan mainiosti.

Bliniresepti

  • Tattari- tai vehnäjauhoja 3 dl
  • Kananmunia 3 kpl
  • Sokeria 1 rkl
  • Suolaa vajaa 1 tl
  • Kulutusmaitoa 5 dl
  • Kasvisöljyä 2-3 rkl
  1. Vatkaa voimakkaasti kuohuvaksi vaahdoksi kananmunat, sokeri ja suola.
  2. Kaada erittäin hitaasti maito sekaan, samalla vatkaten.
  3. Lisää jauho ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Paista voin kanssa ohukaispannulla molemmin puolin kauniin väriseksi.
  5. Tarjoile blinit heti paistamisen jälkeen tuoreeltaan smetanan, mädin ja pilkotun punasipulin kanssa.