Savustettu kukkakaali ja tilli-valkosipulikastike

18.07.2019

Kotimainen kukkakaali on kivan napakka ja maukas aivan sellaisenaan. Miltä kuulostaisi jos savustaisit kukkakaalin ja valmistaisit kastikkeen valutettavaksi päälle.

Kastikkeeseen tarvitset vain kunnon nokareen eli muutaman ruokalusikallisen voita, tilliä silputtuna sekä muutama valkosipulinkynsi murskattuna.

Tulee hyvää ja kaunista. Sopii lisukkeeksi aivan mille tahansa aterialle tai sitten nautit aivan sellaisenaan.

Kukkakaali on oikeasti aliarvostettu vihannes. Tarvitset savustimen joko luonnontulella tai sitten sähköisen. Tarvitset myös kattilan tai umpinaisen foliovuoan mihin laitat kastikkeen raaka-aineet. Varaa pöytään myös talouspaperia mikäli leikkaat kukkakaalin ja syöt sormin.

Savustettua kukkakaalia ja ihana tilli-valkosipulikastike

  1. Kukkakaali 1-2 kpl
  2. Voita 2-4 rkl
  3. Valkosipulinkynsiä 2-3 kpl
  4. Tilliä 1 nippu
  • Poista kukkakaalista lehtiosa.
  • Laita folion päälle ja aseta savustuspönttöön.
  • Kuumenna vastukset leppäsavulastujen kanssa tai laita tuli pesään.
  • Anna olla savussa noin 30 minuuttia, välillä tuulettaen.
  • Valmista kastike.
  • Pilko valkosipulit ja silppua tilli.
  • Kiehauta voin kanssa kastikkeeksi.
  • Kun kukkakaali on savustunut ja saanut kauniin ruskeahkon värin leikkaa tai siivuta lautaselle.
  • Kaada kastiketta päälle.

Fingerfood - nosta kokonainen savustettu kukkakaali esille ja kaada kastike päälle - odota hetki ja närppikää nuppu kerrallaan.