Savulohipasta on helppo ja nopea pastaruoka

30.04.2019

Savulohta, tuoretta pinaattia ja parsakaalia. Savulohipastan kastikkeeksi ruohosipuli-tuorejuustoa ja hieman vettä.

Savulohipasta viimeistellään suolalla, mustapippurilla sekä sitruunan kuoriraasteella.

Maukas savulohipasta saa tuoretta pinaatti ja parsakaalia rinnalle. Viimeistellään sitruunan kuoriraasteella.
Maukas savulohipasta saa tuoretta pinaatti ja parsakaalia rinnalle. Viimeistellään sitruunan kuoriraasteella.

Pastaruoka yllättää helppoudella, valmistamisen nopeudella sekä raikkauden voi tuntea.

Savustettu lohi on mahtava pastan kanssa. Valmiiksi suolainen ja hienostunut savunmaku yhdessä al dente pastan sekä kasvisten kanssa. Tämä maistuu kaikille. Lohipasta on nopea tehdä ja se maistuu kaikille.

Savulohipasta pinaatilla ja parsakaalilla

  • Pastaa n. 400 g
  • Savustettua lohta n. 300 - 500 g
  • Valkosipulinkynsi 2 kpl
  • Salottisipulia 2 kpl
  • Pinaatinlehtiä 100 - 150 g
  • Parsakaalia 1 keskikokoinen
  • Ruohosipuli- tuorejuustoa tai vastaavaa 200 g
  • Vettä plus 0.5 dl
  • Yhden sitruunankuoren  raastettuna
  • Mustapippuria
  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä noin 30 prosenttia vähemmän ajan kuin pakkauksen ohjeessa lukee.
  2. Pilko salottisipulit ja valkosipulinkynnet aivan pieneksi ja kuullota hetki pannulla öljyssä.
  3. Huuhtele pinaatinlehdet ja pilko parsakaalin "nuput" puolikkakaiksi paloiksi.
  4. Lisää pinaatinlehdet pannulle.
  5. Anna hautua muutama minuutti lehdet pehmeäksi ja lisää parsakaali ja paista muutama minuutti.
  6. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä vesi välillä sekoittaen.
  7. Kaada pastan keitinvesi pois ja lisää pastat kastikkeen sekaan.
  8. Lisää lohenpalat joukkoon ja nostele sekaisin varovasti.
  9. Tarkista maku ja lisää pippuria ja tarvittaessa suolaa.
  10. Raasta sitruunankuorta annoksen päälle.