Saltimbocca alla Romana - liharuokien klassikko

07.04.2019

Saltimbocca alla Romana on italialainen klassikkopihvi. Roomalaisen keittiön sekä varmasti lähes koko Italialaisen ruokakulttuurin yksi tunnetuin lihapääruoka.

Muutamalla kunnollisella raaka-aineen pyhällä liitolla valmistuu jumalainen pihvi ja vielä jumalaisempi kastike samalla.

Tarvitset vasikan ulkofilettä, onneksi sen voi korvata aivan hyvin naudan ulkofileellä. Vasikan lihaa ei todellakaan ole saatavilla joka kulmassa. Lisäksi valkoviiniä, ilmakuivattua kinkkua sekä salviaa. Kastikkeen viimeistelyyn voita.

Yksinkertaista, suoraviivaista ruokaa. Kaikki onnistuu varmasti.

Saltimbocca alla Romana

  • Vasikan tai naudan ulkofilettä
  • Ilmakuivattua kinkkua (prosciutto)
  • Salvian lehtiä
  • Vehnäjauhoja
  • Valkoviiniä n. 2 dl
  • Voita
  • Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  1. Ota liha riittävän ajoissa huoneenlämpöön ja painele, nuiji nyrkillä tai lihanuijalla ulkofilepihvi ohueksi.
  2. Laita päälle kokonainen siivu ilmakuivattua kinkkua sekä muutama salvianlehti.
  3. Vinkki! Käytä tikkua eli sido salvia ja ilmakuivattu kinkku lihaan kiinni.
  4. Kaada vehnäjauhoja hieman lautaselle ja leivitä lihat.
  5. Kuumenna pannu, lisää öljyä ja voita.
  6. Paista ensin se puoli ulkofileestä missä salvia ja prosciutto on.
  7. Paista lihaan kummallekkin puolelle pintaan kaunis väri ja nosta lautaselle hetkeksi.
  8. Kaada valkoviini kuumalle pannulle sekä lisää voi.
  9. Nosta pihvit takaisin pannulle ja anna hautua pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia.
  10. Voitele välillä lusikalla kastiketta lihan päälle.
  11. Nosta lautaselle ja kaada hieman kastiketta pinnalle.
  12. Rouhi hieman mustapippuria päälle ja tarvittaessa suolaa myllystä.

Tämä kastike on ihan jäätävän hyvää eli varaa tuoretta vaaleaa leipää lähelle ja dippaile kastikkeeseen.