Retro lihamurekeresepti

19.03.2019

Helppo lihamureke. Lihamureke täynnä retroa tai "kasaria". Jonnet ei muista todellakaan tätä ruokaa Kun vanhemmat tuli töistä kotiin ja alkoi pakertaa safkaa, koska sen ajan kakarat huusivat nälkää. Ei varsinaisesti mutta silti. Nykyään on kaiken maailman energiajuomia mitkä vievät nälän viikoksi.

Mitä tänään syötäisiin tai mitä tänään on ruokana kun kysyit? Älä kysele tai tulee ne kuuluisat "kilarit."

Olkaa hiljaa - ruoka on valmista reilun puolen tunnin päästä. Menkää tekemään läksyjä, haravoimaan, lumitöihin, imuroikaa tai siivotkaa huoneenne jne. Älkää vetäkö tästä nyt yhtään mitään johtopäätöksiä - oli minulla ruokaa nuoruudessani. #hymiö

Tulihan se ruoka, aina tuunattuna. Eihän lihamurekkeeseen voi koskaan kyllästyä. Helppoa ruokaa ja lopettaa "kakaroiden" sekä kitinät.

Tätä lihamurekereseptiä pystyy maustamaan juuri niillä raaka-aineilla mitä jääkaapissa on menossa vanhaksi. Jos on juustoa, kasviksia makkaraa tai ihan mitä vain niin leivo taikinan sisään.

Miksi tämä oli silloin joskus suosittu ruoka?

Valmistamisen helppous sekä mahdollisuus tunkea mitä vain sisään. Todellista hävikistä herkuksi ruokaa.

Tässä on perusvarma, helppo ja kaikkiin tilanteisiin sopiva retroresepti. Lihamureke jota voi käyttää pohjana myös lihapullien valmistamiseen.

Retroresepti - lihamureke tai lihapullat

  • Jauhelihaa 700 g
  • Kermaviiliä 1 purkki tai kermaa 1 dl
  • Sipulikeittopussi 1 kpl
  • Kananmunia 2 kpl
  • Korppujauhoja 0.5 dl
  • Suolaa 0.5 tl
  • Mustapippuria 1 tl
  1. Sekoita kananmunat, sipulikeittopussi, kermaviili tai kerma sekä korppujauhot kunnolla keskenään.
  2. Anna kasaantua noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita jauheliha kunnolla sekaan ja lisää mausteet eli suola sekä mustapippuri.
  4. Voitele uunivuoka ja muotoile "tiiliskiven" kokoinen taikina.
  5. Laita 200 asteiseen uuniin noin 30 - 40 minuutin ajaksi.
  6. Tarjoile keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai makaronien kanssa.