Ravintola Kannas - rehellistä ruokaa jo 80-vuotta

29.04.2019

Helsingin Hietalahdessa, Eerikinkadun ja Köydenpunojankadun kulmassa on Kannas, missä pääset fiilistelemään aitoa ruoka- ja seurusteluravintolan tunnelmaa.

Ravintola on kuin aikamatka menneisyyteen, milloin sataman duunarit ja illan hämyssä raskaan elämän turruttamat merimiehet pääsivät irti arjestaan.

Perusasioiden äärellä, Tuopillinen blogin Jouni Kannaksen, pihvin takana.
Perusasioiden äärellä, Tuopillinen blogin Jouni Kannaksen, pihvin takana.

Ravintola kätkee varmasti pitkän historian ajalta monenlaisia tarinoita ravintolakulttuurista ja -elämästä seinien sisälle. Mikäli vanhat kanta-asiakkaat kaikki olisivat hengissä, varmasti saisi kohtalaisen paksun kirjan ravintolan historiasta ja ihmisistä.

Kannas on vanha hieman "kaurismäkeläinen" lähiöravintola.

Ravintola Kannas viettää 80-vuotis juhlavuotta. Kannas on säilyttänyt tyylinsä. Ei tarvitse ihmetellä, koska aitoja "kortteliravintoloita" on harvakseltaan, missä ihminen voi olla juuri sellainen kuin on. Ravintola Kannakseen mahtuu Cucci-miehet ja -naiset yhtä lailla kuin parempaa Seppälää joskus keränneet ihmiset. Kaikki viihtyy sopuisasti samassa ravintolassa.

Kannaksesta sanottua

 • Tunnelma viihtyisä pitempäänkin seurusteluun
 • Rouhea ja kotoisa mesta
 • Kotoinen olohuone. Kaurismäkeläinen tunnelma ja taatusti vatsa täyteen. Rento meininki. Laaja olutvalikoima ja wiskejäkin kunnioitettavasti
 • Paikka on nostalgisesti rempallaan mutta ei epäsiisti
 • Ihanan rento, kauniisti karu ravintola, jossa ruoka on loistavaa ja palvelu vielä parempaa.
 • Ravintolaan astuessa tuntui kuin olisi sujahtanut Kaurismäkeläiseen elokuvaan
 • Sisustus on jäänyt, jätetty sinne 60-70 luvun tunnelmaan. Se tekee ravintolaan sen tunnelman. Karuhko, simppeli ja pysähtynyt tunnelma miljöön osalta

Edellä oli muutamia mielipiteitä ravintola Kannaksen tunnelmasta. Kaikkiin on helppo samaistua. Ravintolan fiilis kannattaa kokea.

Kannattaa varata pöytä etukäteen mikäli vierailet ravintolassa viikonloppuina tai olette menossa isommalla porukalla viettämän iltaa. Tee varaus.

Ravintola Kannas ruoka ja juoma

Ravintola Kannaksen viihtyisyyteen vaikuttaa henkilökunnan lisäksi ruoka, runsas olutvalikoima. Henkilökunta on todellisia "multipersoonia" ottamaan ihmiset ihmisenä, paikkaan sopivalla huumorilla. Kaikille annetaan aikaa sekä tilaa, tarjoilijoiden kiireestä huolimatta.

Hyvää klassista, aitoa suomalaista ruokaa rouheassa miljöössä. Erinomainen hinta-laatusuhde

Ravintola Kannaksen ruokalista ja ruoka on rehellistä, aitoa sekä osittain legendaarisia ravintola-annoksia. Ei aina tarvitse olla "fine dining" piperrystä.

Suomalaista perusruokaa ja aikojen klssikkoannoksia löydät Kannaksen menusta. Onneksi kaikki paikat eivät ole lähteneet ruokatrendien perässä juoksemiseen. Toisaalta miksi lähteä kun laatu, määrä ja hinta kohtaavat ravintolan sisustuksen ja fiiliksen kanssa.

Kortteliravintoloiden aatelia - ei kai se ruoka voi tuostaan parantua

Ravintola Kannas on onneksi pysynyt omassa tyylissään.

Ravintola Kannaksen etanapannu on yksi klassikko.
Ravintola Kannaksen etanapannu on yksi klassikko.
Kannaksen ruokalistalta voit valita myös pieneen nälkään annoksia. Talon henkilökunta osaa kertoa ruokaan sopivan juomavaihtoehdon. Ravintolassa on yli 60 oluen valikoima sekä hyvällä maulla valittu viinilista.

Tässä Olutblogi Tuopillisen arvio juomavalikoimasta ja ravintolasta.

Maut kohdallaan ja ravintolan annoskokoa ei turhaan ole kehuttu

Miten olisi Kannaksen klassikko Keittiömestarin etanapannu tai kevyemmin salaatilla - runsas talon salaatti raikkaista, tuoreista raaka-aineista.

Oluen kanssa hyvä valinta on Talon makkaraa, hapankaalia ja Dijon-sinappia. Kysy olutsuositusta. Sellaista saksalaista Gasthaus tyylistä safkaa. Kalalautanen on runsas joten alkupalaksi tai pieneksi "särpimeksi" juoman rinnalle.

Kannaksen klassikot on hieman tuhdimpaa ruokaa


 • Perinteiset lihapullat tarjoillaan perunamuusin, pippurikastikkeen sekä puolukkahillon kanssa.
 • Jättileike on pelottavan suuri annos. Paneroitu porsaanleikettä 300g ja siihen valkosipuli- tai sitrus-sardellivoi höysteeksi sekä maalaisranskalaisia.
 • Kannaksen pannu on sitä rehellistä olutravintola/gastropub ruokaa. Uskallatko tarttua annokseen - lautaselta löytyy porsaanleikettä, paistettu kananmunaa, talon omaa makkaraa, pekonia, yrttismetanaa, hapankaalia ja paistettuja perunoita. Tarvitseeko muuta.
 • Oma ehdoton suosikkini on Talon maksaa. Harvemmin saa aivan oikein paistettua maksapihviä, hieman medium. Maksan päälle kermaista pekoni-sipulikastiketta, pekonia, puolukkahilloa ja perunamuusia. Huh, huh - kunnollista ruokaa.
Ravintola Kannas - Helsinki. Jo vuodesta 1939.
Ravintola Kannas - Helsinki. Jo vuodesta 1939.

Kannaksen klassikot on hieman tuhdimpaa ruokaa


Ravintola Kannaksen ruokalistalta löytyy tietysti hampurilaiset.

Ravintolan hinnat ovat varmasti jokaisen asiakkaan mieleen. En löydä yhtään annosta mistä voisin sanoa - liian kallis syötäväksi. Päinvastoin - ravintolaruoka Helsingin ytimessä kaikkineen on välillä "turhan tyyristä" useammille kuluttajille nykypäivänä. 

Tutustu Ravintola Kannaksen ruokalistaan.