Raikas minttu-hernerisotto

24.07.2019

Kesällä on hyvä syödä kevyempää ruokaa ja miksi ei myös talvella. Tämä ja muutkin risotot on sitä sellaista, mielestäni. Tässä risotossa on "komponentit" kohdillaan vaikka valmistaisit sen milloin tahansa. Minttu-hernerisotto on myös kaunis.

Tässä on vain yksi oma mielipide - se on pääruoka tai lisäkeruoka. Mintulla maustettua pastaa kannattaa kokeilla lampaankareen tai -paistin kanssa.

Risotto mintusta ja herneistä - helppo, raikas risotto

  • Minttua 1 pnt tuoretta
  • Pakasteherneitä 200 g
  • Oliiviöljyä 3 rkl
  • Hiutalesuolaa 1 tl tai vastaavaa
  • Mustapippuria
  • Risottoriisiä 5 dl
  • Kasvislientä 1 l
  • Salottisipulia 2 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 2 kpl
  • Tuoretta korianteria silputtuna 2 rkl
  • Öljyä 2 rkl
  • Valkoviiniä 1 dl
  • Parmesanjuustoa raastettuna tai jauheena 1 dl
  • Voita 2 rkl
  1. Laita kokonainen puntti mintunlehtiä ja pakastetut herneet blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. 
  2. Lisää suola, oliiviöljy ja mustapippuri ja pyöräytä kaikki sekaisin. 
  3. Laita jääkaappiin odottamaan risoton keittämistä loppuun.
  4. Pilko salottisipulit, valkosipulinkynnet ja korianteri aivan pieneksi. 
  5. Lisää öljyä isoon kattilaan ja kuullota salottisipulia sekä valkosipulinkynsiä ja korianteria hetki noin 3 minuuttia.
  6. Kaada riisit sekaan ja sekoita puuhaarukalla jatkuvasti. 
  7. Kunnes riisit ovat myös ottaneet hieman väriä lisää valkoviini ja anna imeytyä kunnolla samalla, nostellen sekoittaen. 
  8. Lisää jatkuvasti kasvislientä kauhalla, aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin niin kaadat lisää. 
  9. Kunnes kaikki nesteet on imeytyneet riisin lisää voi sekä parmesanjuusto.
  10. Lisää myös minttu-herne seos joukkoon.
  11. Koristele annos mintunlehdillä.
  12. Lisää kasvislientä tarvittaessa.