Pyttipannu - Pytt i panna

29.01.2019

Pyttipannu on nerokas keksintö. Voiko olla helpompaa ruokaa valmistaa.

Aina jää niitä keitettyjä perunoita jääkaappiin sekä makkaran puolikkaita. Kananmunissa on parasta ennen päiväys niin kannattaa miettiä pyttipannua.

Pyttipannussakin on erilaisia vaihtoehtoja, kuinka sen valmistat.

Runsaasti voita vain pannulle - kuullota sipulit,  ruskistat perunat, lisää hetken päästä makkarat. Paista väri pintaan ja lämpimäksi.

Paista kananmuna erikseen. Mausta makuun sopivaksi ja mieleiseksi.

Koristele ketsupilla, sinapilla tai silppua yrttejä pintaan.

Mausteeksi riittää kuitenkin yleensä mustapippuri ja suola.

Kokeile myös grillimaustesekoitusta

Pyttipannuun voit laittaa myös lihaa. Onnistunut pyttipannu valmistuu myös palvikinkusta.

Pyttipannu - se perusresepti

  • Keitettyjä perunoita
  • Sipuli 1 kpl
  • Makkaraa
  • Kananmunia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita paistamiseen
  1. Kuori ja pilko keitetyt perunat kohtalaisen isoiksi paloiksi.
  2. Pilko sipuli renkaiksi ja halkaise ne muutamaan osaan. 
  3. Pilko makkara pieniksi paloiksi. 
  4. Paista kananmunat ensin. 
  5. Lisää voita pannulle ja kuumenna. 
  6. Paista sipulit pehmeäksi muutaman minuutin ajan. 
  7. Lisää sekaan lohkotut perunat ja paista käännellen väriä pintaan. 
  8. Lisää makkaralohkot ja paista varovasti nostellen muutama minuutti.
  9. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  10. Nosta paistetut kananmunat koristeeksi, pyttipannun päälle.