Puikulaperunat - esim. karitsanlihalle

23.03.2019

Puikulaperunoista valmistetut paahdetut lohkoperunat on niin helppo lisäke, vaikka lampaan- tai karitsanlihalle. Oikeasti lihalle kuin lihalle vaivaton perunalisäke. Nämä ei tarvitse mitään kastiketta tai dippiä - sellaisenaan parasta.

Onnistuu tietenkin ihan perusperunasta myös. Itse vaan pidän puikulasta kuorineen sekä perusmaun että suutuntuman takia.

Karitsan paahtopaistin sisälämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana. Uunista ulos 57 asteisena ja tiukkaan folioon 10 minuutin ajaksi. Ai että. Hampaattomatkin syö.

Puikulaperunat - korianteria, sitruunaa ja siirappia

  1. Puikulaperunoita 1 kg
  2. Korianteria 1 puntti
  3. Sitruuna 1 kpl
  4. Taloussiirappia 2 rkl
  5. Öljyä 3 rkl
  6. Suolaa
  7. Mustapippuria
  • Vinkki - Varaa iso kulho. Laita kaikki kulhoon ja sekoita aina kun lisäät raaka-aineet.
  • Pese puikulaperunat kunnolla ja halkaise puoliksi, hieman pienemmäksi.
  • Pilko korianteri aivan pieneksi silpuksi.
  • Raasta sitruunankuori ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu.
  • Lisää tumma taloussiirappi.
  • Kaada öljy sekaan.
  • Sekoita jälleen kunnolla.
  • Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada kaikki päälle.
  • Rouhi mustapippuria sekä suolaa pinnalle.
  • Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuutiksi.
  • Kääntele perunoita pellillä.
  • Paahda vielä noin 15 minuuttia.
  • Koristele tuoreella korianterilla sekä pinjansiemenillä.