Porsaanposket - ne parhaimmat

01.01.2019

Porsaanposket on herkullista liharuokaa. Koska myös porsaalla on poskilihakset kovassa käytössä niin lihan rakenne vaatii kohtalaisen pitkän haudutusajan. Muuten valmistaminen on todella helppoa. Lopputulos on niin mureaa lihaa että hampaita ei juurikaan tarvita syödessä.

Porsaanposkien valmistaminen on helppoa ja lopputulos palkitsee. Mureaa porsaanlihaa.
Porsaanposkien valmistaminen on helppoa ja lopputulos palkitsee. Mureaa porsaanlihaa.

Valmistin Kaartilan Mallaspossun poskista hieman aasialaistyylisen safkan ihan vuoden 2018 päättymisen kunniaksi. Aktiivista aikaa kului noin 20 minuuttia ja passiivista noin 4 tuntia. Siinä välissä ehtii touhuta kaikkea muuta.

Porsaanposkia kannattaa kysyä kauppiaalta tai ihan lihakauppiaalta. Heillä on kyllä kontaktit tai tietoa mistä niitä voi saada hankittua.

Valmistin ensin liemen missä porsaanposket haudutetaan mureaksi. Kypsyneet porsaanposket lopuksi haudutuslientä hyödyntäen karamellisoidaan ihan siirapin ja soijan avulla. Saat siitä myös mahtavan makeahkon kastikkeen.

Haudutetut porsaanposket tarjoillaan esimerkiksi riisin tai kunnollisen kermalla kaunistellun perunamuusin kanssa.

Koristellaan tuoreella chilillä ja korianterilla.

Haudutetut, karamellisoidut Mallaspossun posket. Mahtava kombo suolaista ja makiaa. Koristellaan chilillä ja korianterilla.
Haudutetut, karamellisoidut Mallaspossun posket. Mahtava kombo suolaista ja makiaa. Koristellaan chilillä ja korianterilla.

Karamellisoidut porsaanposket

  • Porsaanposkia 6 - 8 kpl
  • Vettä 8 dl
  • Tähtianista 2 kpl
  • Kanelitanko 1 kpl
  • Inkivääriä jauhettuna 1 tl
  • Laakerinlehtiä 3 kpl
  • Lihaliemikuutio 1 kpl
  • Mustapippuria n. 10 kpl
  1. Irroita porsaanposkista kalvot. Terävällä veitsellä auttaen lähtee hyvin repimällä pois.
  2. Laita pataan kaikki liemen raaka-aineet ja laita kiehumaan.
  3. Paista kuumalla pannulla voin kanssa väri lihan pintaan, molemmin puolin.
  4. Siirrä ruskistetut porsaanposket pataan ja pienennä lämpöä.
  5. Hauduta noin 3.5 - 4 tuntia. Tarkista välillä neste ja lisää tarvittaessa.

Karamellisointi ja viimeistely

  • Lihan haudutuslientä 3 dl
  • Soijaa 3 rkl
  • Kalakastiketta 2 rkl
  • Siirappia n. 1.5 - 2 dl maun mukaan
  1. Kiehauta kaikki keskenään.
  2. Keitä hetki hieman kasaan lientä.
  3. Nosta varovasti haudutetut porsaanposket liemeen ja kääntele varovasti.
  4. Annostele lautaselle joko riisin tai perunamuusin kanssa.
  5. Leikkaa punaista chiliä ja tuoretta korianteria lihan päälle.