Pippuripihvi ja pannuperunat, Atria

16.02.2019

Nyt lähdin isoin odotuksin valmisruokaa nauttimaan kun on kyseessä pippuripihvi.

Pippuripihvi on sellainen klassikkoruoka, että jokaisen suomalaisen ihmisen olisi päästävä maistamaan edes kerran elämässä kunnolla valmistettu pippuripihvi..

Kuva ei ole edes kuvituskuva. Pippuripihvit ja pannuperunat ovat juuri tätä.
Kuva ei ole edes kuvituskuva. Pippuripihvit ja pannuperunat ovat juuri tätä.

Tiedän kyllä että mahdoton ajatus millään tasolla.

Atria yrittää nyt jotakin aivan outoa. Pelottavaa tässä on että suomalaiset syövät järkyttävän määrän einesruokaa vuodessa. Joskus on laitettava pöytä koreaksi ja perheelle ostetaan viikonlopuksi edes kerran kuukaudessa kunnon ateria.

Isä tai äiti menee kauppaan ja eineshyllyiltä löytyy just sopivasti 5 kappaletta, Atrian pippuripihviä ja oikein pannuperunoilla. Mikron kautta pöytään.

Alkuun katetaan lautaselle eli kaadetaan paistopohja pois. 15 minuuttia myöhemmin ei kukaan jaksa, niin loput syödään mustasta muovista. Viittaan pakkauksen paistoaikaan. 750 wattisen mikron kuuluisi lämmittää annoksen syömäkelpoiseksi kolmessa minuutissa. Pelottavaa.

Miten nämä lapset oppivat syömään hyvin ja terveellisesti.

Atria - pippuripihvit ja pannuperunat

Pakkaus näyttää houkuttelevalta. Pihvin lihapitoisuus on jopa 64 %. Pihvin lihapitoisuus? Kunnollinen pippuripihvi on oikeasti 100 % laadukasta lihaa. Ei Atrian tyyliin 64 prosenttia suomalaista naudan- ja viljaporsaanlihaa.

Pannuperunat - siron naisen irtokynsi on ollut perunoiden koon suhteen muottina. Pieniä löysiä lohkoja. Vaaka on ollut tarkka ja 90 grammaa.

Näitä kynnenpään kokoisia paloja on uitettu voi-, palmuöljy-, perunahiutaleseoksessa. Seuraavaksi tuli idea maustaa suolalla, paprikalla ja mustapippuri]]:lla. Kertokaa nyt perhana mitä tuo tarkoittaa?

Aineosat ja hakaset.
Aineosat ja hakaset.

Voinko minä syödä ]] merkittyä ruokaa?? Pehmeää massaa, ilman makua.

Porkkanoita oli väriksi. Olihan sitä tarkasti 40 grammaa. Ei siitä sen enempää, mutta kannattaa miettiä sitä kypsyyttä sitä loppukulttajaa ajatellen.  Kun annos on ohjeidenne mukaan lautasella eikö sen kuuluisi olla nautinto. Kaikki osaset kohdallaan niin koostumuksen kuin makujen suhteen.

Vastuu maustamisesta on kuluttajalla

Atria on jättänyt maustamisen kuluttajille. Pakkauksesta löytyy "tuunausvinkkejä". Saat makuun voimakkuutta kun lisäät pihvin päälle pippurirouhetta. Eikö sen kuuluisi olla jo annoksessa mikä myydään pippuripihvinä. Hei, voit lisätä myös sipulia annokseen. Miltä kuulostaisi löysä pihvi ja siihen lisätty itse paistamasi kananmuna.

Atrian valmis- tai einesruokayksikön mukaan saadaan pippuripihvikokonaisuus valmiiksi kastikkeella. Kastike haukkaa 350 gramman annoksesta 70 grammaa.

Kun kastike sisältää vettä, laktoositonta ruokakermaa, jotain saakelin muunneltua maissitärkkelystä, sinappia ja sulkuun laitettua sinapinsiemen ja glukoosi-fruktoosisiirappia.

Löydät myös jodioitua suolaa, sokeria. Vielä laitetaan "aivan sääntöjen mukaan toimittuna" pakkausselosteeseen valkosipuli, valko-, musta-, viher-, mauste- ja rosépippuria. Laitetaanko vielä aromit sekaan - kyllä.

Kermaa ja soijakastikejauhoa??? Soijakastikejauho?? Lisätään vielä väriä sokerikulööristä.

Mitä helvettiä täällä valmisruoka teollisuudessa tapahtuu?

Suositus - jätä kauppaan. Oikeasti tämä annos on ihan susi. Pippripihvi sana raiskataan tässä. Löysää lättyä syöt, ilman makua. Anteeksi.

Pippuripihvi ja pannuperunat, Atria, ravintosisältö 100 g

  • Energia 164 Kcal
  • Rasva 9.2 g
  • Hiilihydraatti 12.0 g
  • Sokeri 0.7 g
  • Ravintokuitu 1.8 g
  • Proteiini 7 g
  • Suola 0.96