Peuranpaisti, porkkanapyree ja ruskistettua voita

26.01.2019

Välillä sitä pieni ihminen onnistuu. Pidän sairaasti lihasta, missä on makua, koostumusta ja kivaa purutuntumaa.

Sain "klöntin" peuranpaistia eräältä kansanedustajaehdokkaalta. Jumalauta - persulla on ollut jyvät kohdillaan. Muutenkin on ihan fiksu kaveri.

Peuran sisäpaisti on ongelmallinen liharuoka periaatteessa, koska helposti voi tulla kuivaa, sitkeää lihaa uunin jälkeen.

Peuranpaisti - helppo kaava kypsyttämiseen

Toivottu sisälämpö. Se kerrotaan kahdella. Siinä on uunin lämpö. Toinen tärkeä asia on lihan sisälämpömittari ja folio. Näillä onnistut varmasti.

Porkkanapyree ja ruskistettu voi

Aivan mieletön resepti ja helppo. Kaikki osaa polttaa pohjaan liemen kuin liemen. Tässä ei yritetä polttaa mitään pohjaan eikä koppuraksi, ainoastaan tasalämmöllä voita lämmitetään ruskeaksi. Kauniin ruskeaksi.

Lisäksi ruskistettu voi sopii kastikkeeksi hyvin lihan päälle. Kokeilkaa myös vaalean leivän päälle. Ai että!

Peuran sisäpaisti - peuranpaisti

  • Peuranpaistia
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Voita
  • Öljyä
  1. Laita uuniin kuumenemaan noin 120 asteiseksi.
  2. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön.
  3. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla.
  4. Hiero voimalla lihan pintaan karkeata merisuolaa sekä pippuria.
  5. Kuumenna pannu ja lisää voita sekä öljyä.
  6. Kunnes pannussa pinta poreilee, lisää liha pannulle.
  7. Paista molemmin puolin pintaan kaunis väri.
  8. Laita lihan sisälämpötilamittari paistin paksuimpaan kohtaan.
  9. Nosta liha uunivuokaan ja kuumaan uuniin.
  10. Paista kunnes sisälämpötila on 58 astetta.
  11. Kääri tiukasti folion sisään.
  12. Leikkaa todella ohuita siivuja.

Ruskistettu voi

  • Voita n. 100 g
  1. Kuumenna kattila ja laita voi sulamaan.
  2. Lisää lämpöä ja sekoita jatkuvasti.
  3. Kunnes voi on kauniin ruskea mutta ei palanut on valmista.
  4. Siirrä sivuun.

Porkkanapyree - jumalainen lisäkeruoka

  • Porkkana 4 kpl
  • Ruskistettua voita
  • Suolaa
  • Vettä
  1. Kuori ja pilko porkkanat.
  2. Laita noin 1 dl vettä kattilaan ja keitä kannen alla pehmeäksi.
  3. Lisää suola sekä ruskistettua voita sekaan pikku hiljaa.
  4. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi kunnes koostumus on pehmeän tasainen.
  5. Käytä luovuuttasi koristeluun.