Pavlova mansikalla tai marjoilla on kesän helpoin herkku

06.07.2019

Marenkia, kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Pavlovan voit valmistaa tietenkin mistä tahansa marjoista.

Mustaherukat, punaherukat, metsämansikat, hillat eli lakat käy tietysti myös. Et tarvitse mitään muuta silloin kun on pakollinen tarve saada suut makeaksi.

Mansikkapavlova on helppo valmistaa ja parasta tässä on myös nopeus. Ei ole lainkaan häpeä kiertää hieman ja napata kaupasta valmiiksi paistettuja marenkilevyjä. Säilyvät hyvin kuivassa paikassa.

Joten lisää kauppalistaan kuohukermaa, marenkilevyt. Mansikat ja marjat löytyvät kesällä helposti joko takapihalta tai torilta.

Laita lautaselle marenkipohja. Puhdista ja pilko mansikat ja sokeroi kevyesti. Vatkaa kermavaahto ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto marenkipohjaan ja masikat tasaisesti päälle. Laita marenkilevy päälle ja kermavaahto pintaan. Koristele mansikoilla.
Valmista tarjottavaksi.

Pavlova säilyy hyvin kaapissa seuraavaan päiväänkin mikäli ihmeellisestä syystä sitä sattuisi jäämään yli. Kakkukuvun alle viileään.

Saat seuraavana aamuna sellaisen raikkaan sokeripommin nautittavaksi että et tarvitse lisättyä sokeria samana päivänä. Marjoista irtoava mehu pehmittää/sulattaa marengin ja lusikkaa todella tarvitaan. Mutta on niin hyvää että huh, huh.