Pataleipä - helppo ja parasta tuoreena

23.02.2019

Leipä, varsinkin uunilämmin tuore leipä on jotakin niin täydellistä. Harvoin saat sitä aamulla, mikäli ei ole leipomo alakerrassa. Pataleipä pelastaa päiväsi. Sekoitat taikinan illalla ja paistat aamulla. Taikinan valmistamiseen menee aikaa alle 3 minuuttia.

Anna yön yli kohota kelmun alla. Aamulla heti uuni 250 asteeseen ja voitelet padan kauttaaltaan voin kanssa. Laita pata uuniin noin 30 minuutin ajaksi.

Ainut asia mikä sinua saattaa vaivata on nopea taikinan vaivaaminen. Se vaivaaminen kestää vain hetken. Kannattaa kokeilla, pataleivästä tulee päivittäinen rutiini.

Vinkki seuraavaan banneriin - siellä on hyvät padat, edulliseen hintaan. #affliate

Pataleivästä sanottua

Aivan huippua.ei lisättävää!

Tuli tosi hyvää leipää. Tein taikinan torstai-iltana, annoin olla huoneen lämmössä pari tuntia, siirsin sitten jääkaappiin. Aamulla siirsin taas jääkaapista pöydälle, ja töistä tullessa tein leivän.

Kiitos inspiroivasta reseptistä!

Itse tuunasin reseptiä sen verran että korvasin 2 dl jauhoista kaurahiutaleilla. Tulee taivaallista kauraleipää koostumuksen juurikaan kärsimättä

Pataleipäresepti - yksinkertainen on parasta

  • Vehnäjauhoja 7 dl
  • Kuivahiivaa 1 tl
  • Suolaa 2 tl
  • Vettä 3.5 dl
  1. Laita kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita vehnäjauhot, hiiva ja suola kunnolla keskenään.
  2. Lisää kädenlämpöistä vettä 3.5 dl
  3. Älä vaivaa, mutta sekoita kunnolla
  4. Peitä tiiviisti kelmulla
  5. Laita huoneenlämpöön yön yli
  6. Aamulla, huomaa AAMULLA
  7. Kuumenna uuni 250 asteiseksi
  8. Laita pata uuniin noin 20-30 minuutin ajaksi
  9. Laita leivinalustalle todella runsaasti jauhoja
  10. Kumoa taikina jauhojen päälle ja leivo nopeasti taikinasta pyöreä leipä
  11. Käytä runsaasti jauhoja ja anna jauhon tarttua taikinaan
  12. Älä vaivaa
  13. Anna kohota hetki leivinliinan alla
  14. Nosta kuuma pata uunista
  15. Nakkaa nokare voita padan pohjalle
  16. Laita kevyesti jauhoitettu taikina pataan
  17. Laita kuumaan uuniin, kansi päällä ja paista noin 30 minuuttia
  18. Ota kansi pois ja paista vielä niin kauan kunes leivässä on kaunis väri. ( n. 15 min )
  19. Nosta leipä varovasti pois padasta ja kääri leivinliinan alle hetkeksi
  20. Pinnasta tulee rapea ja sisus on täydellisen pehmeä
  21. Voita päälle niin että sulaa
  22. Nyt olet lähellä täydellistä aamupalaa