Parsakaali savustettuna tai grillattuna - chili-korianterikastike

21.07.2019

Grillattu tai savustettu parsakaali ja chili-korianterikastiketta. Kasvisten käyttö kesällä alkaa kummasti kiinnostamaan kun hinta laskee ja tuoreus on taattu.

Kotimaiset kasvikset vielä ottavat ja antavat paremman makuelämyksen kun ulkomailta tuodut kasvikset. Terveellistä ja yllättäen - pirun hyvää myös grillissä valmistettuna.

Parsakaali tykkää myös savustamisesta ja saat al dente kypsää vihannesta helposti. Samoin tietysti grillattuna. Pintaan pitää tulla hieman väriä.

Savustuspöntössä, leppäsavustettuna parsakaali ottaa aikaa noin 20-30 minuuttia. Mielestäni sitä purutuntumaa täytyy olla joten jätän sen aina hieman kovaksi.

Sitten viimeistelyyn - kastike missä on sulatettuun voihin pilkottu sekaan punainen chili sekä korianteria. Lorotetaan grillatun tai savustetetun parsakaalin päälle. Aikamoista, eikö mutta jäätävän hyvää.

Kastike lyhyesti - pilko chili ja korianteria kohtalaisen reilusti kattilaan missä on noin 2 - 3 ruokalusikallista voita. Sekoita ja kiehauta. Kaada kypsän parsakaalin päälle.