Paahdetut veriappelsiinit vaahterasiirapilla

27.01.2019

Appelsiini on hieman hapan mutta silti makea. Veriappelsiini on samoin vielä kun osuisi kunnolla se punapigmentti hedelmään.

Mitäs pidätte vaahterasiirapista? Makeaa se ainakin on ja erinomaista vaniljajäätelön kanssa. Johdantona aiheeseen - veriappelsiinit uuniin ja vaahterasiirappia päälle, olkaa hyvä.

Makulehdestä on resepti noukittu hyötykäyttöön. Saman voi valmistaa myös ihan appelsiinista.

Paahdetut veriappelsiinit

  • Veriappelsiini 1 - 2 kpl
  • Vaahterasiirappia
  1. Kuori ja siivuta ohuiksi noin 0.5 cm paksuiseksi veriappelsiinit uunipellille.
  2. Valuta päälle vaahterasiirappia.
  3. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Jäähdytä hieman ja kokeile jäätelön, maustamattoman jugurtin kanssa.
  5. Paahdetut veriappelsiinit maistuu myös aivan sellaisenaan.