Paahdettua munakoisoa ja silakkaa

09.02.2019

Paahdettu munakoiso valmistuu helposti ja aivan kuin itsekseen. Hieno, herkullinen lisäke kalalle, kanalle tai lihalle ja jopa sellaisenaan. Vielä tämä on jokseenkin kevyt lisäkeruoka.

Munakoison kuuluu kypsyä pehmeäksi kunnolla. Maustat suolalla, pippurilla ja uuniin.

Suosittelen hieman lisämään ripotellen oliiviöljyä pintaan, sekä murskattua valkosipulia.

Viimeistellään esim. kunnollisella mozzarella-juustolla tai parmesanilla. Vielä tuoreita yrttejä pintaan antamaan väriä ja makua.

Munakoiso uunissa ja paahdetut silakat on todella hieno yhdistelmä. Ei nuo curryperunatkaan huonoja ole. Hmm. Kokeile tuoretta rosmariinia perunoiden kanssa, timjamin sijaan.

Nykyään ei kuulemani mukaan enään tarvitse munakoisoja ns. itkettää. Älkää kysykö miksi ne eivät enään ole niin kitkeriä. En osaa vastata tuohon.

Paahdetut munakoisot

  1. Munakoiso 1 kpl
  2. Valkosipulinkynsiä 2 kpl
  3. Rosmariinia, timjamia tai molempia
  4. Suolaa
  5. Mustapippuria
  6. Oliiviöljyä
  7. Lopuksi mozzarellaa, parmesanjuustoa ja tuoreita yrttejä
  • Leikkaa munakoiso pituus-suunnassa kohtalaisen paksuiksi siivuiksi. Alle 1 cm on loistava.
  • Tee ristikkäisviiltoja munakoison pintaan.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripottele pinnalle oliiviöljyä.
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Paahda munakoisoja noin 20 minuuttia.
  • Leikkaa reilu siivu mozzarella-juustoa pintaan ja käytä uunissa että juusto sulaa hieman.
  • Silppua yrttiä pintaan ja lorauta oliiviöljyä hieman päälle.