Hirvikäristys kermassa haudutettuna

27.05.2019

Hirvikäristys on onnekkaiden ihmisten ruokaa. Mikäli löydät lihatiskiltä, ostat ja käytät luottokorttia on se silti. Hirven käristelihaa on harvoin saatavilla.

Sinun on pakko tuntea joku naapurin, naapurin sukulainen että saat pienen "köntin" aitoa riistaruokaa.

Kun hirven metsästyskausi on loppumassa voi tulla ylitarjontaa ja saattaa olla että lihatiskiltä löytyy. Peuranliha ja poronliha on sama. Kannattaa käyttää suhteita ja kysellä naapurilta.

Käristys on helppo valmistaa - voita pannulle ja ruskistamisen jälkeen pataan hautumaan.

Katso aivan mahtavan ja varman hirvikäristysreseptin ohje täältä, mikäli haluat pysyä siinä perinteisessä ohjeessa. Kaikki äitini reseptit - Nannaa Rintalaaa!

Sitten samalla hetkellä tuli mieleeni että miksipä ei. Mielestäni kermaa pitää olla. Joten lähdin onnistuneesti omalle linjalle.

Valmista kuten linkissä kerrotaan.

Hauduta hirvenlihaa noin 2 tuntia. Jatka seuraavasti:

  • Nostele reikäkauhalla lihat pois padasta.
  • Laita noin 1 rkl voita pannulle ja kaada lihat sekaan.
  • Kun voi on sulanut ja lihat on saaneet väriä - lisää "mustapippurikermaa" 1 purkillinen joukkoon.
  • Lisää myös soijaa 2 rkl sekä 1 lihaliemikuutio.
  • Keitä hiljalleen kastiketta kasaan noin 1 tunti.
  • Lisää kuohukermaa vähitellen että kastike pysyy notkeana.
  • Maistele ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.