OMG - Hirvikäristys ja kermaa kunnolla haudutettuna

27.05.2019

Hirvikäristys on onnekkaiden ihmisten ruokaa. Mikäli löydät lihatiskiltä, ostat ja käytät luottokorttia on se silti. Hirven käristelihaa on harvoin saatavilla.

Sinun on pakko tuntea joku naapurin, naapurin sukulainen että saat pienen "köntin" aitoa riistaruokaa.

Kun hirven metsästyskausi on loppumassa voi tulla ylitarjontaa ja saattaa olla että lihatiskiltä löytyy. Peuranliha ja poronliha on sama.

Kaikki omaa omaavat saman riistan maun ja se on arvokkaampaa kuin sähkönsiirto suomessa - suhteessa kertaa 100.

Kannattaa käyttää suhteita ja kysellä naapurilta.

Käristys on helppo valmistaa - voita pannulle ja ruskistamisen jälkeen pataan hautumaan.

Katso aivan mahtavan ja varman hirvikäristysreseptin ohje täältä, mikäli haluat pysyä siinä perinteisessä ohjeessa. Kaikki äitini reseptit - Nannaa Rintalaaa!

Sitten samalla hetkellä tuli mieleeni että miksi ei. Mielestäni kermaa pitää olla. Joten lähdin onnistuneesti omalle linjalle.

Valmista kuten linkissä kerrotaan. Luovuta hauduttaminen 2 tunnin jälkeen ja tee näin:

Nostele reikäkauhalla lihat pois padasta. Laita noin 1 rkl voita pannulle. Kaada lihat sekaan. Kun voi on sulanut ja lihat on hieman saaneet väriä - lisää "mustapippurikermaa" 1 tetra sekaan. Lisää myös soijaa 2 rkl sekä 1 lihaliemikuutio. Keitä hiljalleen kastiketta kasaan noin 1 tunti. Lisää tavallista kuohukermaa vähitellen että kastike pysyy notkeana. Maistele ja mausta suolalla tarvittaessa sekä mustapippurilla.