Oi sinä ihana kasvisruoka - Ratatouille

11.01.2019

Kyllä nyt tuli kauniita ja herkkiä sanoja. Vielä kasvisruoka kun on kysymyksessä niin sekaisinhan minä.

Ratatouille - perinteikäs ruokalaji Ranskan Provencen nurkilta. Tämä Ratatouille on vihannesmuhennos joka nautitaan nykyään lämpimänä.

Mikäli haluat tipahtaa sinne alkuperäiseen fiilikseen niin nauti kylmänä. Tämä sopii hienosti myös vaikka vaalean leivän päälle, siis kylmänä.

Ratatouille on Provencen alueelta Ranskasta peräisin. Mahtava kasvisruoka.
Ratatouille on Provencen alueelta Ranskasta peräisin. Mahtava kasvisruoka.

Ratatouille on muuten vaikea kirjoittaa. Alkuperäinen nimi on aterialle touiller. Toistakaa sitä ihan piruuttanne mitä muotoja ja kirjoitusvirheitä saatte aikaiseksi.

Ratatouille sisältää pelkkää kasvista. Aivan vegeruokaa. Löydät munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa eri väreissä, sipulia, valkosipulia ja tomaattia. Lisäksi Rataouillen viimeistelee tuore timjami.

Ratatouille on helppo valmistaa. Lisäksi tämän kanssa voit vaihdella kasvisten määrää ihan oman mieltymyksen mukaan. Joten pienen kikkailun kautta saat mahtavan kasvisaterian.

Ratatouille nautitaan riisin, keitettyjen perunoiden yleensä. Mutta menee upeasti vaikka kalan kanssa lisukeruokana eli lisukkeena.

Ratatouille - resepti kasvisruokaan

  • Munakoiso 1 kpl
  • Paprikamix 1 pkt ( punainen, keltainen, vihreä )
  • Kesäkurpitsa 1 kpl
  • Sipuli 3 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 4 kpl
  • Tomaattia 4 kpl
  • Öljyä
  • Timjamia tuoretta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Sokeria 0.5 tl
  1. Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat kohtalaisen isoiksi lohkoiksi.
  2. Pilko myös tomaatit, sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy ja paista ensin munakoisoja pehmeäksi sekä hieman väriä pintaan.
  4. Siirrä lautaselle paistetut munakoisot ja paista kesäkurpitsat.
  5. Kuullota paprikat, sipuli ja valkosipulit hetki pannulla.
  6. Lisää lohkotut tomaatit ja muutama oksa tuoretta timjamia.
  7. Kaada kaikki samalle pannulle tai isoon kattilaan.
  8. Mausta ja sekoita kunnolla.
  9. Hauduta ratatouillea pienellä lämmöllä noin 30 minuuttia.
  10. Maistele ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.
  11. Lisää annoksen päälle tuoretta timjamia.