Ne ihanat vohvelit

28.02.2019

Vohvelit on helppo ja herkullinen makea leivonnainen. Vohvelit paistetaan vohveliraudalla ruutupintaiseksi, kauniin väriseksi herkuksi. Vohvelit nautitaan heti lämpimänä.

Vohvelit syödään yleensä kermavaahdon ja hillon kanssa. Kokeile myös esimerkiksi vaahterasiirappia. Mansikkahillo on varmasti yleisin käytetty hillo vohveleiden kanssa.

Tiesitkö että vohveleilla on pitkä historia. Huhujen mukaan vohveleita on valmistettu ja nautittu jo keski-ajalla. Miettikääpä tätä - vohvelirauta on saanut patentin jo vuonna 1869. Ruutupintaisen valuraudan takoi ensimmäisenä Cornelius Swarthout. Ihan vain pienenä "tipsinä" pubivisaan.

Vohvelitaikinasta kannattaa tehdä kohtalaisen paksu ja antaa turvota rauhassa vähintäin tunti.

Vohvelit paistetaan keskilämmöllä vohveliraudalla.

Onnistunut ja hyvä vohvelitaikina

  • Kanamunia 3 kpl
  • Maitoa 2 dl
  • Kermaa 2 dl
  • Vichyä 1 dl
  • Vehnäjauhoja 4 dl
  • Leivinjauhetta 1 tl
  • Suolaa 0.5 tl
  • Sokeria 2 rkl
  • Voita (sulatettuna) 50 g
  1. Lisää kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita vatkaimen avulla kunnolla sekaisin.
  2. Laita jääkaappiin kelmun alle noin 1 tunnin turpoamaan. 
  3. Lisää hieman voita kuumaan vohvelirautaan ja annostele taikina sinne kauhalla. 
  4. Paista kullanruskeaksi. 
  5. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon ja hillon kanssa.