Naudan kuvetta - Flank steak ja timjamivoita

17.05.2019

Flank steak, naudan kuve on parasta grillata kokonaisena. Grillaamisen jälkeen leikkaat meheviä, ohuita siivuja. Flank steak on onnistuessaan yksi parhaista ja helpoimmista naudan ruhonosista grilliin.

Flank steak on naudan kuvelihaa eli vatsasta leikattu, litteän muotoinen lihanosa missä ei kuitenkaan ole sitä tyypillistä sitkeyttä. Naudan kuvelihassa on isot lihassyyt, sopivan rasvainen ja vahva maku. Kokeile timjamivoin kanssa. Todella kauniin näköistä ja maistuvaa grilliruokaa.

Flank steak ja timjamivoi

Kypsennä timjamivoin kanssa jolloin saat saat lihaan hienoa makua. Sulata nokare voita kulhoon ja silppua tuoretta timjamia sekaan. Leikkaa iso nippu timjamia minkä avulla voitelet lihaa paistamisen ajan.

Laita lopuksi timjami folion sisään lihan kanssa. Grillaa molemmilta puolilta muutama minuutti samalla voidellen lihan pintaa.

Kun pihvissä on kaunis väri - suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Laita folion sisään timjamin oksia ja nokare timjamivoita. Odota noin 5 - 10 minuuttia ja leikkaa ohuita siivuja.