Nachovuoka grillissä

11.08.2019

Helppoa ja sairaan hyvää sormiruokaa. Grilliin ja suuhun. Nachot onnistuu tietysti aivan uunissakin. Lisäksi jokainen voi valita täytteen ihan oman makumaailman mukaan. Kuitenkaan ei kannata unohtaa sitä pientä tulisuutta joka on se juttu Tex Mex-henkisessä safkassa.

Vielä kun annos on periaatteessa helppo ja edullinen niin miksi et kokeilisi.
Joten tässä yksi versio - valmista itse oma. Vielä ranskankerma lopuksi kuuluu "settiin" koska se vaan sopii siihen. Eli tacoja sormiin täytteineen ja ranskankerman kautta suuhun. Arriva!

Muuten, käytin tässä Jukolan Juuston cheddaria, mutta Valion tex mex juustoraaste on myös aika kova pinnalle. Lisää hieman tulisuutta.

Grillinachot

  • Maissilastuja (nachos ships)
  • Jauhelihaa 600 g
  • Tacomaustetta 1 pss
  • Salsakastiketta 1 tlk
  • (jalopenoja siivuina)
  • Sipulia 1 kpl
  • Valkosipulia 2 kynttä
  • Juustoraastetta (cheddar) 200 g 
  • Nacho cheese dippiä 1 prk
  1. Pilko sipuli ja valkosipuli aivan pieneksi.
  2. Paista jauheliha ja mausta pussillisella tacomaustetta.
  3. Lisää sipuli ja valkosipulimurska sekä salsakastike.
  4. Sekoita sekaisin.
  5. Laita pannulle maissilastuja ja nostele varovasti sekaisin.
  6. Mikäli makumaailmaasi mahtuu - kokeile jalopenoja siivuina sekaan.
  7. Lisää foliovuokaan tai uunivuokaan myös nacholastuja.
  8. Lado pannulta lihaseos vuokaan.
  9. Lisää juustoraastetta ja juustodippiä päälle. 
  10. Nosta kuumaan grilliin, mielummin sivutulelle.
  11. Anna olla rauhassa, kansi kiinni noin 10 minuuttia.
  12. Kun juusto on sulanut alkaa olemaan valmista.
  13. Anna hetki jäähtyä. 
  14. Nostele sormin ja dippaa ranskankermaan. Rinnalle raikasta salaattia ja iso lasi kylmää maitoa. Ihan parasta.