Mummonkurkut - Hölskykurkut

08.07.2019

Mummonkurkut tai hölskykurkut on todellinen raikas klassikko. Pikkelöidyt kurkut on retroa ja maistuva lisäke moneen eri käyttöön. Leivän päälle, salaatteihin, pääruokiin, lisukkeeksi, hampurilaisiin, hot dogeihin tai aivan sellaisenaan.

Mummonkurkut tai hölskykurkut on helppo valmistaa. Kannattaa tehdä kerralla enemmän koska ei ole pelkoa että pääseen pilaantumaan. Näihin on aina palattava...

Mummonkurkuista on yhtä monta reseptiä kuin on tekijöitä. Väkiviinaetikka, vesi sekä sokeri vain vaihtaa pääsääntöisesti suhdetta. Joissakin ohjeissa myös tilli on mukana.

Ravintola Murun kurkkujen pikkelöintiin oli raaka-aineiden suhde - 1 osa Väkiviinaetikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Lisäsin suolaa n. 0.5 tl. Kurkku siivutetaan.

Kannelliseen säilytysastiaan lisätään vesi, väkiviinaetikka, sokeri ja suola. Hölskyttele sekaisin. Kun sokeri on sulanut liemeen laita viileään odottamaan.

Kyllä muuten on kurkkuihin tarttunut makua...