Mojo-kastike tai Mojo Rojo-kastikeresepti

15.05.2019

Mojo Rojo on öljypohjainen kastike minkä alkuperästä ollaan mieltä. Jopa Cuba on ottanut Mojo-soosin reseptin omaksi alkuperäiseksi reseptiksi. Nykyään Mojo-kastike on kuitenkin kotiutunut Kanarian saarille.

Mojo-kastike, Mojo Rojo on kauniin punainen öljypohjainen kastike. Ryppyperunoiden ja lihan kanssa mahtava.
Mojo-kastike, Mojo Rojo on kauniin punainen öljypohjainen kastike. Ryppyperunoiden ja lihan kanssa mahtava.

Punainen Mojo-kastike tarjoillaan "ryppyisten" perunoiden kanssa - Papas arrugates jos satut matkailemaan seuduilla.

Mojosta on tehty useita erilaisia versioita. Mojo Rojo ja Mojo Verde sekä ryppyperunat Papas Arrugadas on Kanarian saarien yksi "must to eat" ruoka.

Mojo Verde valmistetaan tuoreeseen korianteriin, persiljaan sekä vihreään paprikaan. Kastike on vihreä mitä sana verde haluaa kertoa.

Huippu Mojo Rojo - kastike eli Mojo-kastike

  • Punainen chili 1 kpl
  • Punainen paprika ( makea suippopaprika tuo makeutta ) 1 kpl
  • Valkosipulia 2 kynttä
  • Vaaleaa leipää paahdettuna 1 siivu
  • Paprikajauhetta 1 tl
  • Juustokuminaa eli "jeeraa" jauhettuna 1 tl
  • Sokeria 1.5 tl
  • Suolaa 1 tl
  • Valkoista balsamicoa 1 rkl
  • Oliiviöljyä n. 4 rkl mieleisesi kastikkeen notkeuden mukaan
  1. Paahda leipä paahtimessa.
  2. Puhdista chili sekä paprika siemenistä.
  3. Kuori valkosipulinkynnet.
  4. Lisää kaikki ainekset kulhoon, sauvasekoittimen myllyn alle tai annostele tehosekoittimeen.
  5. Surauta kaikki kunnolla sekaisin, tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Maistele, tarkista maku ja lisää suolaa tai sokeria tarvittaessa.
  7. Tarkista myös kastikkeen notkeus - lisää varovasti oliiviöljyä.
  8. Laita jääkaappiin viilenemään.