Mojokastike - mojo picón/mojo rojo

16.07.2019

Mojokastike on tuttu varsinkin "oldschool" henkeen matkustaneille Keihäsmatkalaisille. En halua kertoa nyt enempää niistä matkoista vaan ryppyperunoita ja niiden kanssa tarjoiltavasta mojo-kastikkeesta.

Jos satut matkustamaan Kanarian saarille niin tässä on yksi aivan "must" annos. Sanot vain tarjoilijalle, käsillä viittoen - I waant papas arrugadas, thanks.

Punainen mojokastike on paprikaa, valkosipulia, oliiviöljyä sekä etikkaa. Chiliä unohtamatta.

Eli mojo picón/mojo rojo on todella hieno punainen kastike mikä sopii lihan kuin lihan kanssa, ryppyperunoita unohtamatta.

Mainiot Kanarialaiset ryppyperunat löydät täältä.

Mojo picón - Mojo rojo kastike

  1. Punainen paprika 1 kpl
  2. Punainen chili 1 kpl
  3. Ranskanleipää tai vaaleaa paahtoleipää 2 viipaletta
  4. Valkosipulinkynsiä 2 kpl
  5. Oliiviöljyä 3 rkl
  6. Vaaleaa balsamicoa 1 rkl
  7. Sokeria 2 tl
  8. Suolaa 1 tl

Mojo Rojo -kastike on helppo valmistaa.

  • Puhdista chili eli poista siemenet.
  • Kuori valkosipulit.
  • Lisää kaikki ainekset kulhoon ja aja "blenderillä" tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Tarkista maku.
  • Lisää suolaa tai sokeria tarvittaessa.
  • Kaada Kanarian perunoiden päälle tai levitä grillatulle lihalle. Kokeile myös kalan kanssa.