MM2019 #12 Marko "mörkö" Anttilan pasta - mörköpasta

28.05.2019

Kuka vielä ei ole kuullut sanaa Mörkö, mörkö missään vaiheessa. Sellaista henkilöä ei varmasti kauhean useita ole suomen populaatiossa.

Mörkö on siis Maailmanmestari Marko Anttila C #12 Lempäälä, KHL Jokerit pelaaja.

Mörköpastaan tulee broileria, avokadoa, chiliä, punasipulia, pestoa ja limenmehua. Viimeistellään parmesanjuustolla..
Mörköpastaan tulee broileria, avokadoa, chiliä, punasipulia, pestoa ja limenmehua. Viimeistellään parmesanjuustolla..

Pasta on nimetty Marko Anttilalle koska Hartwall areenan Street Food Deli ravintolassa nimellä Marko`s chicken-avokado pasta. Mörkön suosikkipasta ja ilmeisesti myös hänen oma kädenjälki näkyy reseptiikassa.

Pastaan tulee chiliä, broileria, avokadoa, limeä sekä pestoa. Ilmeisesti nälkä ainakin taittuu jos on miehen mittoja katsominen.

Mörköpasta - avokado-broileripasta

  • Kunnollista spagettia tai muuta pastaa n. 400 g
  • Broilerin filee suikaleita 400 g maustamattomia
  • Öljyä 1 rkl
  • Punasipuli 1 kpl 
  • Punainen chili 1 kpl
  • Pestoa n. 150 g
  • Avokado 2 kpl
  • Limen mehu 0.5 - 1 
  • Parmesanjuustoa
  1. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen ja kypsennä al denteksi. Säästä hieman pastan keitinvettä ja kaada loput pois.
  2. Pilko chili ja punasipuli aivan pieneksi. Kuullota öljyssä hetki yhdessä muutama minuutti.
  3. Kypsennä broilerin suikaleet kypsäksi pannulla öljyssä.
  4. Nosta lihat pois hetkeksi odottamaan lautaselle.
  5. Lisää kuullotetun chilin ja sipulin sekaan kypsennetyt broilerinpalat sekä pesto.
  6. Kuutioi avokadot tai nostele pienellä lusikalla sekaan.
  7. Lisää pasta.
  8. Nostele varovasti sekaisin ja mausta limen mehulla.
  9. Raasta parmesania päälle.