Miksi lampaanliha maistuu villalta? Maistuuko se

15.04.2019

Maistuuko lampaanliha ns. villalta?
Maistuuko lampaanliha ns. villalta?

Maistuuko karitsanliha tai lampaanliha villalta? Eli miksi lampaanlihassa on villan maku. Ei hitto ole ainakaan kotimaisessa karitsan- tai lampaanlihassa. Tämä on joku "ihan läppä".

Usein kuulee väittämän että lampaanlihaa ei voi syödä koska se maistuu villalta. Tämä väite on nykypäivänä pelkkää fiktiota. Mikäli oikein on kasvatus mennyt pieleen niin onhan tämäkin makuasia. Silloin kyllä on oltava jäätävän vilkas mielikuvitus.

Karitsan- tai lampaanliha on saanut harmiksi tälläisen ikävän myytin. Nyt ammutaan alas se myytti.

Upean kuvan crediitit menee Mauricio Fanfa
Upean kuvan crediitit menee Mauricio Fanfa

Sepon Lihatorin "piällikkö" Niko Tossavainen otti selvää

Varkaudessa on upea lihakauppa - Sepon Lihatori.

Sepon Lihatorin kauppias Niko Tossavainen otti nyt asiasta selvää. Maistuuko se karitsanliha tai lampaaksi asti kasvanut tuoreille vastakudotuille villasukille.

Niko keskusteli alan pitkän linjan tekijöiden ja ammattilaisten kanssa aiheesta.

Mukana oli kasvattajia, lihaleikkaajia, teurastajia sekä "old school" henkisiä kauppiaita.

Aiheeseen tuli melko yksiselitteinen vastaus kaikilta.

Ennen kasvatuksesta ja käsittelystä ei ollut tutkittua tietoa, eikä niitä kasvatettu pelkästään teuraiksi. Nykyään prosessit ovat erittäin tietopohjaista ja tarkasti valvottua.

Suomessa ruokinta, käsittely, teurastus ja kuljetukset ovat hygieniatason huippuluokkaa, siitä syystä villa ei maistu.

Oikein käsitelty, tuore suomalainen karitsanliha on pehmeää, sekä puhtaalle maistuvaa.

Eiköhän tämä myytti ole nyt murrettu.