Marenkiresepti ja Pavlova

09.03.2019

Marenki on makea jälkiruoka. Marengista voit valmistaa esimerkiksi Pavlovan. Pavlova on marenkikakku. Väliin saat laittaa ihan mitä tahansa oman makumaailmasi mukaan.

Tuoreita marjoja, kerma- tai vaniljavaahtoa. Marjat ovat erinomaisia koska esimerkiksi musta- ja punaviinimarjojen happamuus vain korostaa marenkien makeutta.

Marenkien kanssa sopii kunnollinen kahvi. Riittääkö sinulle pelkkä Juhla Mokka vai haluatko hieman hifistellä. Crema.fi on Suomen monipuolisin kahvin erikoiskauppa verkossa. Valikoimasta löytyy yli 100 laatukahvia, italialaisista espressoista pienpaahtimokahveihin, sekä kaikki kahvin ja teen valmistukseen.

Marengit on helppo valmistaa. Kun haluat onnistua marenkien kanssa niin tässä on hyvä marenkiresepti.

Marenki on ainoastaan huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista ja sokeria. Kunnollisen vaahdottamisen jälkeen paistetaan 90-asteessa ja 90 minuuttia.

Marenki voi olla myös täydellinen

  • Kananmunan valkuaista 6 kpl
  • Sokeria 3 dl ( erikoishienoa on parempi )
  • Maizenaa 2 tl ( maissitärkkelystä )
  • Sitruunanmehua 1.5 tl
  1. Laita 1 dl sokeria ja maissitärkkelys kunnolla keskenään kunnolla sekaisin.
  2. Sekoita valkuaiset todella kovaksi vaahdoksi. Jos käännät kulhon ylös-alaisin eikä mitään valu pöydälle on koostumus hyvä.
  3. Lisää sekaan kunnolla vatkaten 2 dl sokeria sekä sitruunanmehu, maizena-sokeri sekoitus.
  4. Laita leivinpaperi uunipellille ja pursota, levitä tai lusikalla muotoile haluamasi näköisiä marenkeja.
  5. Pavlovaan kannattaa käyttää lusikkaa ja muotoilla tasaiseksi pohjaksi. Vinkki. Jätä taikinaan ohut pieni reuna.
  6. Laita 90-asteiseen uuniin keskitasolle ja paahda 90 minuuttia eli 1.30 tuntia.
  7. Kun uuni on jäähtynyt kunnolla niin marengit ovat valmiita. 
  8. Säilytä marengit kuivassa paikassa, huoneenlämmössä.