Maksalaatikko, Saarioinen

28.09.2018

Maksalaatikko on valmisruokien esi-isä. Tästä kaikki alkoi vuonna 1957, Sahalahdella Saarioisten tehtaalla.

Saarioisten maksalaatikko on valmistettu perinteiseen tapaan riisipuuroon ja se maustetaan siirapilla ja rusinoilla.

Saarioinen Maksalaatikko - myös rusinaton vaihtoehto
Saarioinen Maksalaatikko - myös rusinaton vaihtoehto

Onneksi on olemassa kuitenkin myös se rusinaton vaihtoehto. Tällä hetkellä ehdottomasti oma suosikkini. Maksalaatikko on helppo syödä. Saarioisten maksalaatikossa on ehdottomasti varsin alkuperäinen maku ja koostumus.

Maksalaatikko on nopea ja helppo valmistaa mikrossa, pannulla, uunissa tai grillissä, nuotiolla, kiukaalla jopa auton pakosarjan päällä.

Maksalaatikko on pakattu foliovuokaan mikä kestää kuumuutta hyvin.

Maksalaatikko nautitaan yleensä sellaisenaan. Kokeile puolukkahillon kanssa tai laita voisilmä. Joulupöytään maksalaatikko sopii perinteiseen tapaan lisukkeeksi, muiden laatikkoruokien kanssa.

Maksalaatikkoon sopii voisilmä hienosti. Kokeile myös puolukkahilloa.
Maksalaatikkoon sopii voisilmä hienosti. Kokeile myös puolukkahilloa.

Saarioisten Maksalaatikko energiasisältö 300 g annos

 

  • Energia 570 kcal
  • Rasva 26.7 g
  • Hiilihydraatit 63 g
  • Sokeri 24.6 g
  • Proteiini 19.2 g
  • Suola 2.4 g

Maksalaatikkoresepti

Mikäli haluat valmistaa maksalaatikon kotona itse on tässä hyvä resepti. Onnistut varmasti.