Lihapyörykät, HK

07.01.2019

Lihapyörykät, HK eli Köttbullar på svenska ja lihapullat sillain arkikielessä. Einespyörykät joka pakkauksen mukaan on jo vuodesta 1913 valmistettu. Varmasti on reseptiikka muuttunut näistä tuon alkuajan jälkeen. Epäsuotuisammaksi kuluttajia kohtaan.

Lihapyörykät mikä pelleilee lihalla. Kokonaiset 16 prosenttia lihaa. Aikamoista.
Lihapyörykät mikä pelleilee lihalla. Kokonaiset 16 prosenttia lihaa. Aikamoista.

Mutta virhe on lukea aina ensin pakkauksen sisällysluettelo ja ainesosat. Se vaikuttaa ruokailukokemukseen. Tässä meni juuri näin.

Luin HK:n lihapyörykät pakkauksesta että ne sisältävät 16 prosenttia lihaa, siis 16 %. Kuinka siis voidaan käyttää edes nimeä lihapyörykkä. Loput ovat kaikkea muuta. Lihaan verrattavaa "hässäkkää" eli sinne myllyyn on mennyt broileria, kalkkunaa ja kamaraa.

HKScan, lihapyörykkä. Komea on myös tarjoiluehdotus.
HKScan, lihapyörykkä. Komea on myös tarjoiluehdotus.

Vielä huonosti jauhettuna että jänteet ja rustot voit hyvin tuntea. Ne haluaa tunkeutua sun hammasväleihin. Seuraavaksi saat varata ajan suuhygienistille jotta pääset niistä eroon.

Kaikesta huolimatta kyllä näitä pystyy syömään kun ei liikaa mieti. Lisäksi kun laittaa paljon väkevää sinappia lihapullaan. Aloin kuitenkin miettimään liikaa jälleen ja "kelasin" eri lounas- ja buffet ruokapöytiä. Lihapullat ovat yksi osa-alue millä se kate revitään. #argh

Tarjoiluehdotus kehoittaa laittamaan puolikkaan perunan sekä kolme öljyttyä nuppua "apilanlehtiä" kokonaisen pussillisen pullien päälle.

HKScan Lihapyörykät ravintosisältö 100 g

  • Energia 234 Kcal
  • Rasva 15.0 g
  • Hiilihydraatit 14.0 g
  • Sokeri 0.7 g
  • Proteiini 13.0 g
  • Suola 1.3 g