Lehtikaali friteerattuna

23.05.2019

Lehtikaali on runsas ryppyinen, todella vitamiinipitoinen vihannes. Maku on vahva ja koostumus on kiinteä. Oletko huomannut että lehtikaalista puhutaan niin paljon.

Kaunis mutta hauras ravinteikas lehtikaali friteerattuna.
Kaunis mutta hauras ravinteikas lehtikaali friteerattuna.

Lehtikaalista saat todella paljon rautaa ja C-vitamiinia. Lehtikaalissa on myös runsaasti karoteenia, kalsiumia ja proteiineja sekä K-vitamiinia. Jotkut valmistavat jopa smoothieta lehtikaalista - aika hurjaa.

Parasta lehtikaalin kanssa on mielestäni se rapeus saadaan kun se käytetään "rasvakeittimessä" eli friteerataan.

Friteerattu lehtikaali on kauniin näköinen ja sopii kaikkiin annoksiin koristeeksi ja ravintolisäksi.

Kannattaa käyttää rasvakeitintä, pääset helpolla. Laitat vain asteet 170 ja annat olla noin 4 minuuttia.

Mikäli rasvakeitintä ei ole niin kattilaan noin 0.5 dl öljyä. Lehtikaali leikataan reiluiksi "lohkoiksi" ja kuumaan öljyyn. Varaa kattilan kansi lähelle, mikäli roiskuu.

Anna olla kuumassa öljyssä noin 4-5 minuuttia tai kunnes lehtikaaliin on tullut hieman tumma väri ja rapeus.

Nosta reikäkauhalla friteeratut lehtikaalit kaksinkertaisesteen talouspaperiin. Laita talouspaperit sekä alle ja päälle.

Rouhaise suolaa myllystä päälle.

Varo - friteeratut lehtikaalit ovat todella hauraita. Nostele "hellin käsin".