Lasagne resepti - paras lasagne

08.05.2019

Parhaimman lasagne reseptin idea on erittäin hyvässä jauhelihassa, mikä on kypsennetty tomaattikastikkeessa. Kannattaa käyttää hieman aikaa lasagnekastikkeen valmistamiseen että makumaailma pääsee irti.

Täyteläinen ja paras lasagne valmistetaan kunnolliseen tomaattikastikkeeseen.
Täyteläinen ja paras lasagne valmistetaan kunnolliseen tomaattikastikkeeseen.

Juustoinen, täyteläinen valkokastike eli Béchamel-kastike on tärkeä osa täydellisen lasagnen valmistamisessa.

Lasagnen jauhelihakastikkeeseen laitetaan tuoretta makeaa suippopaprikaa, yksi kokonainen valkosipuli tai 5 kappaletta valkosipulinkynsiä sekä punainen chili. Mutti-tomaattimurska viimeistelee kastikkeen.

Tomaatti- jauhelihakastike saa olla "löysää" ja lasagnelevyjä saa olla jopa 5 kerrosta.

Lasagne ei saa olla kuivaa mistään kerroksesta. Molempia kastikkeita käytetään runsaasti.

Hyvä lasagne on erinomaista ruokaa ja varmasti ei nälkä yllätä hetkeen. jauheliha-tomaattikastikkeen yhdistelmä laitetaan yhdessä valkokastikkeen kanssa reilusti.

Lasagneresepti - et tarvitse muita reseptejä

  • Lasagnelevyjä 1 pkt
  • Jauhelihaa n. 700 g
  • Pekonia n. 100 g
  • Valkosipuli 1 kokonainen tai 5 kpl valkosipulinkynsiä
  • Sipuli 1 kpl
  • Punainen chili 1 kpl
  • Suippopaprika 1 kpl
  • Mutti tomaattimurskaa 2 prk
  • Vettä 1 dl
  • Öljyä paistamiseen

Béchamel - kastike - valkokastike

  • Kulutusmaitoa 1 litra
  • Voita n. 75 g
  • Vehnäjauhoja n. 1.5 dl
  • Muskottipähkinää jauhettuna 0.5 tl
  • Ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • Juustoraastetta n. 2 dl
  • Suolaa 1 tl
  • Mustapippuria n. 2 tl

Lasagne levyjä kerroksiin ja pinnalle

  • Juustoraastetta
  • Nippu pilkottua basilikaa
  1. Pilko sipuli ja valkosipuli todella pieneksi.
  2. Silppua chili sekä suippopaprika.
  3. Laita syvään paistikasariin tai -pannulle öljyä ja kuulota ensin sipulit.
  4. Anna hetki kerätä makua.
  5. Lisää ohueksi leikatut pekonisiivut.
  6. Jauheliha sekaan ja paista ruskeaksi samalla käännellen.
  7. Kun jauheliha on saanut ruskean värin kaada 2 purkkia Mutti tomaattimurskaa sekaan.
  8. Huuhtele purkit vedellä ja kaada joukkoon.
  9. Lisää pilkottu chili sekä paprika.
  10. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  11. Valmista valkokastike, Béchamel-kastike samalla kunnes tomaattinen jauhelihakastike kasaantuu.
  12. Pilko kattilaan voi ja sulata.
  13. Annostele vehnäjauhot vähitellen ja samalla voimakkaasti vispilällä sekoittaen.
  14. Lisää maitoa pienissä erissä että jauho-voiseos ei "kokkaroidu".
  15. Kunnes liemi on tasaista lisää juustoraaste.
  16. Sekoita edelleen rivakasti, lisää mausteet.
  17. Voitele voin kanssa kohtalaisen iso uunivuoka.
  18. Kaada pohjalle reilusti Mutti-jauhelihakastiketta sekä Béchamel-kastiketta eli valkokastiketta.
  19. Asettele lasagnelevyt päälle.
  20. Toista kun uunivuoka täyttyy.
  21. Aseta lopuksi pinnalle tuoreen basilikan lehtiä sekä juustoraastetta.
  22. Paista paras lasagne 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  23. Pilko tuoretta basilikaa pinnalle.