Kuusenkerkkäjuoma - raikas juoma janoon ja juhliin

21.05.2019

Kun puhutaan satokausiresepteistä niin raikasta kuusenkerkkäjuomaa ei sovi unohtaa.

Hieman sitruunainen juoma sopii vaikka kevään- ja kesän juhliin alkoholittomaksi vaihtoehdoksi. Kuusenkerkkäjuoma on myös hyvä, terveellinen janojuoma.

Kuusenkerkkiä voi myös pakastaa myöhempää käyttö varten. Leikkaa kuusesta nuori, vaaleanvihreä, pehmeä tuore kerkkä.

Tiesithän että lain mukaan periaatteessa täytyy kysyä maanomistajan lupa, kuusenkerkkien poimimiseen.

Kuusenkerkkäjuomaresepti

  • Kuusenkerkkiä n. 2 litraa
  • Vettä 4 litraa
  • Sitruunahappoa 25 g
  • Sitruuna 1 kpl
  • Sokeria 500 g
  1. Huuhtele kuusenkerkät ja laita kylmään veteen.
  2. Lisää sitruunahappo sekaan ja sekoita kunnolla.
  3. Lohko yksi sitruuna liemeen ja laita "kelmun" tai kannen alle jääkaappiin n. 2 vuorokauden ajaksi.
  4. Siivilöi sitruunanlohkot ja kerkät pois.
  5. Kirkasta vielä kuusenkerkkäjuoma esim. tiheän harsokankaan tai kahvinsuodattimen avulla.
  6. Kiehauta kirkas liemi ja lisää sokeri.
  7. Nosta kauhalla varovasti pinnalle tullut vaahto pois.
  8. Jäähdytä kunnolla.
  9. Pullota tai kaada kannuun.