Kunnollinen munakasresepti ja savumuikkumunakas

02.05.2019

Kunnollinen munakas eli omeletti on kaikkien aamujen ja välipalaruokien pelastus. Munakkaan tarvitsee olla hieman kuohkea, kostea ja pehmeä.

Munakas valmistuu nopeasti, muutamassa minuutissa kaikkineen. Muistatteko somemunakkaan muutaman vuoden takaa.

Savustettu tai paistettu muikku on kunnolliselle munakkaalle upea lisäke.
Savustettu tai paistettu muikku on kunnolliselle munakkaalle upea lisäke.

Chef Henri Alen muisteli menneitä ja jakoi hänen "old school" keittiömestarin Markus Maulavirralta periytyneen munakasohjeen Twitterissä.

Munakkaan voi syödä aivan sellaisenaan. Mikäli makuja ja ruokaisuutta haetaan annokseen lisää, anna mennä. Munakkaan väliin tai päälle voit laittaa melkein mikä tahansa.

Miltä kuulostaisi savustettu muikku? Mielestäni se kuulosti todella hyvältä munakasreseptiltä ja paistoin. Lopputulos oli huippu. Savustettu muikku sopii hienosti munakkaan kanssa.

Maustoin ainoastaan hieman suolalla ja valkopippurilla. Muuten asettelin muikut sinne ja tänne samanaikaisesti munakasmassan kanssa. Kuumalla pannulla meni noin 55 sekuntia.

Munakasresepti, munakasohje, somemunakas, savumuikkumunakas

  1. Yhteen reiluun munakkaaseen tarvitset 3 kananmunaa ja kermaa 0.5 dl (maitokin käy ellei kermaa löydy).
  2. Riko haarukalla varovasti rakenne ja lisää hieman suolaa.
  3. Käytä paistamisen aikana puuharukkaa tai reiällistä paistolastaa. Näin munakasmassasta tulee kuohkeampaa.
  4. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja lisää ruokalusikallinen voita pannulle.
  5. Kaada munakasmassa ja lisää täytteet (savumuikkua) tai muuta haluamaasi täytettä. Kokeile juustoraastetta.
  6. Liikuta pannua rauhallisin liikkein edestakaisin hellalla, samalla sekoita massaa voimakkaasti puuhaarukalla tai reiällisellä lastalla.
  7. Kun munakkaan pinnalle alkaa tulla pieniä reikiä, älä käytä enään puuhaarukkaa tai paistolastaa.
  8. Liikuta pannua varoen edestakaisin jolloin munakas menee kokoon.
  9. Kaada munakas varovasti lautaselle tai taita puolikkaaksi lastalla nostaen.
  10. Koristele tai nauti sellaisenaan heti lämpimänä.