Kukkakaaliresepti - kolme reseptiä

10.04.2019

Kukkakaalipyre, friteerattua kukkakaalia ja kukkakaalia pikkelöitynä. Kukkakaalia kolmella eri tavalla. Kukkakaalissa on erittäin paljon C-vitamiinia joten ihan kelvollista syötävää.

Kukkakaali yleensä keitetään tai höyrytetään. Tuore kukkakaali on hyvää myös aivan sellaisenaan, raakana. Voit tietysti valmistaa jonkun dippikastikkeen kaveriksi.

                                Kukkakaalipyre, friteerattu kukkakaali. Resepti Chef Kristian Vuojärvi /Mimisversot/Sorrin salaatti

Kukkakaalia kolmella tavalla

Kukkakaalipyre on niin herkullinen lisäke esim. kalaruokien tai lihan kanssa. Koristele kasviksilla. Mitä jos friteeraat kukkakaalin nuppuja päälle. Kukkakaalipyre sopii hienosti vaalean maalaisleipä tyylisen kanssa upeasti. Kastele leivänkulma pyreeseen ja suuta kohden.

Kukkakaalipyre

  • Kukkakaali 1 kpl
  • Maitoa 2 dl
  • Kermaa 2 dl
  • Voita 50 g
  • Valkoista balsamicoa
  • Suolaa
  1. Nypi kukkakaalista nuppuja.
  2. Paahda kukkakaalit 250-asteisessa uunissa kunnes ne on paahtuneet.
  3. Kiehauta kattilassa maito ja kerma, lisää kukkakaalit kiehuvaan nesteeseen ja keitä kypsäksi.
  4. Siivilöi neste kulhoon ja siirrä kukkakaalit blenderiin.
  5. Soseuta pyree tasaiseksi, lisää tarvittaessa nestettä.
  6. Mausta pyree voilla, balsamicolla ja suolalla.

Friteerattua kukkakaalia

Erittäin hyvä ja kaunis kukkakaali lautaselle. Lopputulos on rapsakka sekä kauniin värinen. Näitäkin on helppo syödä aivan sellaisenaan.

  • Kukkakaali 1 kpl
  • Suolaa
  1. Irrota kukkakaalista pieniä nuppuja.
  2. Friteeraa kullanruskeiksi 180-asteisessa öljyssä, kunnes kukkakaalissa on kaunis kullanruskea väri.
  3. Laita talouspaperin päälle lautaselle hetkeksi ja mausta suolalla.

Pikkelöityä kukkakaalia

  • Kukkakaali 1 kpl
  • Väkiviinaetikkaa 1 dl
  • Sokeria 0.2 g
  • Vettä 0.3 dl
  1. Irrota kukkakaalista pieniä nuppuja. K
  2. Kiehauta pikkeliliemi ja kaada kaalien päälle, anna maustua vähintään puoli tuntia.