Kariniemen Kanaset chicken fries

08.10.2018

Kariniemen kanaranskalaiset on ollut jo hetken aikaa eineshyllyissä. Pakkauksessa mukana on muutama dippikastike, kurkkumajoneesi ja sweet chili-dippi.

HKScan, Kariniemen kanaranskikset pakkaus.
HKScan, Kariniemen kanaranskikset pakkaus.

Aina suomalaista kanaa on ilmoitettu rouheasti. Kananpojan fileestä ja/tai paistilihasta on leikattu tyyliin ranskalaiset noin 3 cm:n pituisia "tikkuja" mihin on tehty korppujauhoista panerointi.

Saatat saada myös kananpojan nahkaa mukaan. Kone ei aina ole niin tarkka.

Jos hyvää settiä etsit, niin se on tässä. Keltaiselle kuorrutteella friteerattuja kanaranskiksia kananpojan fileestä ja mehevästä paistilihasta.

Se kauniin keltainen väri on kurkumasta koska korppujauho saattaisi olla muuten ihan tylsä väriltään.

Kariniemen Kanaranskikset. Sisällä muutama dippi.
Kariniemen Kanaranskikset. Sisällä muutama dippi.

Majoneesit kuitenkin periaatteessa sopi makumaailmaan. Mikrossa lämmitettynä pääset helpommalla mutta suosittelen uunia koska se koostumus jää löysäksi. Tulee vaikka mitä asioita mieleen kun yrität pureskella löysää kanatikkua.

Mikroaaltouunissa minuutti tai 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kannattaa kääntää edes kerran paistamisen aikana.

Onhan nämä helppo syödä vaikka Sohvaperunoita katsellessa. Nälkää annos ei siirrä mutta nämähän oli naposteluun.

Kanaset HKScan Kanaranskikset ravintosisältö 100 g

  • Energia 236
  • Kcal Rasva 14 g
  • Hiilihydraatit 12 g
  • Sokeri 5 g
  • Proteiini 11 g
  • Suola 1.2 g