Karamellisoitua porsasta - Farangin tyyliin

30.12.2018

Karamellisoitu porsas on herkullinen aasialaistyylinen ruoka. Ravintola Farang Helsingissä on pitänyt annoksen listoillaan jo kauan. Tomi Björk kertoo myös keittokirjassaan ohjeet karamelisoidun porsaan valmistamiseen. Suositeltavaa on nauttia riisin kanssa.

Karamellisoitua porsasta ja riisiä. Helppo ja herkullinen, aasialaistyylinen liharuoka.
Karamellisoitua porsasta ja riisiä. Helppo ja herkullinen, aasialaistyylinen liharuoka.

Joulukinkku kelpaa hienosti tähän annokseen. Muuten aivan tavallinen porsaanliha, melkein mikä tahansa lihanosa sopii karamellisoituun porsaaseen. Laitan tähän helpon version.

Pidemmän kaavan mukaan valmistettuna myös on hyvä. Siinä vaan on paljon "liikkuvia" ainesosia.

Tämän friteeratun ja karamellisoidun porsaan raaka-aineet pitäisi löytyä jokaisen lähikaupan valikoimista.

Koristele karamellisoitu porsas chilillä ja tuoreella korianterilla.
Koristele karamellisoitu porsas chilillä ja tuoreella korianterilla.

Karamellisoitu porsas

  • Kinkkua n. 400 - 600 g
  • Kasvisöljyä n. 5 - 7 dl friteeraamiseen
  • Lihalientä 3 dl
  • Soijakastiketta 3 dl
  • Kalakastiketta 3 rkl
  • Fariinisokeria tai ruokosokeria n. 2 dl
  • Punainen chili
  • Korianteria
  1. Leikkaa kinkku peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi
  2. Kuumenna öljy kattilassa 175 asteiseksi. Mikäli ei ole mittaria käytössä, lisää pieni pala vaaleaa leipää rasvaan - jos leipä alkaa poreilemaan ja saa kauniin värin on rasva tarpeeksi kuuma.
  3. Frireeraa liha kahdessa erässä, noin 5 minuutin ajan kunnes lihassa on kaunis väri - kullankeltainen.
  4. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle valuttaen rasvat pois.
  5. Valmista kastike
  6. Laita lihaliemi, soija, kalakastike ja sokerit kattilaan ja keitä hieman lientä kasaan.
  7. Maistele kastiketta ja lisää sokeria tarvittaessa.
  8. Lisää friteeratut lihat kastikkeen sekaan hetkeksi ja kaada tarjoilukulhoon.
  9. Koristele pilkotulla chilillä ja tuoreella korinterilla.
Kauniin värin antaa porsaanlihalle friteeraaminen. Pinta tulee kivan rapeaksi. Mallaspossun kinkkua.
Kauniin värin antaa porsaanlihalle friteeraaminen. Pinta tulee kivan rapeaksi. Mallaspossun kinkkua.

Tähän annokseen käytin Kaartilan Mallaspossun joulukinkun viimeiset lihat.

Kaartilan Mallaspossu - kotisivut.