Kanarian saaret ja "ryppyperunat" - Papas arrugadas

15.05.2019

Kanarialaiset ryppyperunat - Papas arrugadas perunoissa on suola, vesi sekä kuorimattomat perunat ideana. Suolan määrä varmasti hirvittää mutta ei se oikeasti tartu kuin kuoreen.

Ja onhan meillä Mojo-kastike. Sokeria ja happamuutta hienossa kastikkeessa.

Kanarialaiset ryppyperunat - Papas arrugadas perunoissa on suola, vesi sekä kuorimattomat perunat ideana.
Kanarialaiset ryppyperunat - Papas arrugadas perunoissa on suola, vesi sekä kuorimattomat perunat ideana.

Käytä mahdollisimman "paksukuorisia" perunoita niin tulee kunnon rypyt ja suola ei hyökkää liikaa läpi kuin kuoressa.

Papas arrugadas - Kanarialaiset ryppyperunat

  • Perunoita n. 1 kg kuorimattomia
  • Merisuolaa (karkeaa) n. 1 dl
  1. Pese perunat kunnolla ja laita kattilaan.
  2. Lisää vettä kattilaan perunoiden pintaan asti.
  3. Lisää suola.
  4. Peitä kattila leivinliinalla tai laita kansi osittain päälle että vesihöyry pääsee haihtumaan.
  5. Anna perunoiden kiehua hiljalleen niin kauan, kunnes vesi on melkein haihtunut sekä perunat ovat hieman rypistyneet.
  6. Nosta liina pois ja ravistele kattilaa jäljelle jääneessä nesteessä sen verran, ettei perunat pala ns. "pohjaan".

Tarjoile valmiit ryppyiset perunat Mojo-kastikkeen ja grillatun lihan kanssa.

PS. Mikäli haluat säästää energiaa - valmista grillissä. On hyvä laitta perunat jo samalla kerralla kun ensimmäinen hiili syttyy.