Jumalaisen täydellinen pippuripihvi

18.05.2019

Nämä on niin näitä - Henri Alenin somereseptejä. Pippuripihvi on jokaisen lihanystävän suosikki. Varma valinta mikäli tarvitsee miettiä vegeannoksen ja pihvin väliltä.

Pippuripihvin lihaksi yleensä on paras se kunnollinen, riippunut naudan sisäfilepihvi. Ei ole kuitenkaan väärin käyttää nimeä ja tätä "jumalten" soosia muun lihanosan kanssa.

Kesälläkin onnistuu grillissä. Tarvitset kuitenkin kuumaa kestävän pannun avuksi.

Sit mennään.... Tällä kerralla Mallaspossun Tomahawkin kanssa. Mikäli valmistat lihan grillissä ota pintaan väri sekä savuaromit ja sitten pannu avuksi.

Pippuripihvit ja täydellisen makuinen kastike

  • Naudan kunnollista sisäfilettä ( tai muuta lihaa )
  • Sinappia (Dijon) 1 rkl
  • Mustapippuria 1 rkl
  • Viherpippuria 1 rkl
  • Rosepippuria 1 rkl
  • Lihalientä 1 dl
  • Kermaa 1 dl
  • Konjakkia tai Jaloviinaa
  1. Mausta pihvit suolalla.
  2. Murskaa pippurit tai osta valmiina. Mutta H. Alenin idea että lätki kattilalla lattialla. ;)
  3. Paista väri pihveihin todella kuumalla pannulla, öljyssä ja siirrä sivuun työlaudalle.
  4. Sivele sinapilla päältä. 
  5. Pippuroi.
  6. Laita lihaliemi pannulle kiehumaan ja lisää sekaan kerma ja 2 tl sinappia ja konu.
  7. Laita pihvit pannulle pippuripuoli ylöspäin. Älä valele jotta pippuripinta pysyy rapeana.
  8. Hauduta pienellä lämmöllä, poreillen. Maista kastiketta.
  9. Lisää suolaa mikäli tuntuu että tarvitsee. 
  10. Lusikoi "jumalten soosia" pihvin ympärille ja taggaa joku!